Már a dánok is terrortámadástól tartanak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Norvégia után Dánia a második skandináv ország, amelynek hatóságai bejelentették, hogy terrortámadástól tartanak országukban.

A dán rendőrség írásban kérte fel a rendőröket és a katonákat, hogy a következő időszakban legyenek különösen éberek. Mivel Dánia az Iszlám Állam elleni terrorellenes nemzetközi koalíció tagja, nem zárható ki, hogy a dán rendőrök támadás célpontjaivá válhatnak – olvasható a hatóságok levelében.

A dán rendőrség figyelmeztetése szerint a biztonsági erőknek fokozottabb körültekintéssel kell eljárniuk, ha ismeretlen személyeket, azonosítatlan járműveket vagy tárgyakat látnak. Ébernek kell lenniük a nyilvános eseményeken is.

Norvégiában a hírszerző szolgálat szerdán bejelentette, hogy a rendőrségnek, a hadseregnek és a hírszerzésnek fel kell készülnie egy lehetséges terrorcselekményre a következő 12 hónapban.

Marie Benedicte Björnland, a szolgálat vezetője a norvég köztelevíziónak elmondta, hogy különösen a katonák, a rendőrség tagjai és politikusok vannak veszélyben. Arról nem nyilatkozott, hogy a megnövekedett terrorveszély miatt milyen intézkedésekre van szükség.

Norvégia július végén egyszer már bevezetett rendkívüli biztonsági intézkedéseket azután, hogy megbízható forrásból értesülést kapott egy lehetséges terrortámadásról.