Rendben van a milwaukee-i fekete férfi lelövése – Trump így szerezné meg a feketék szavazatát?

Rendben van a milwaukee-i fekete férfi lelövése – Trump így szerezné meg a feketék szavazatát?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

A demokraták eddig készpénznek vették, hogy övék a fekete amerikaiak voksa, de ennek meg kell változnia!" – mondta a republikánus jelölt, aki szerint Hillary Clinton nem az embert, csak a szavazatokat látja a feketékben. Trump közben a Fox Newsnak arról beszélt, hogy az elsődleges bizonyítékok szerint a rendőrség joggal lőtt le egy afroamerikai férfit Milwaukee-ban.

Donald Trump helyi idő szerint kedden, késő este elmondott beszédében az afroamerikai szavazók támogatását kérte Wisconsin államban.

A republikánus elnökjelölt West Bend városkában beszélt, egyórányira Milwaukee-tól, amelynek lakói nagyon nagy arányban afroamerikaiak, és az elmúlt napokban erőszakos tüntetések színhelye volt, összefüggésben egy újabb rendőrségi akcióval, amely egy fekete életébe került. (A rendőrök félreállítottak egy autót, amelyben ketten ültek, majd mindketten kiszálltak és megpróbáltak futva elmenekülni. A rendőrök üldözőbe vették őket, és az egyiküket lelőtték. A jelentés szerint lőfegyver volt nála, amely ki volt biztosítva, bár nem használta a rendőrök ellen.)

Trump erről az esetről a Fox Newson a BBC szerint azt mondta, hogy az elsődleges bizonyítékok szerint a fekete férfi lelövése jogos volt. "A rendőr fejére mutatott a pisztolya, állítólag lövésre készen. Hát kinek van ezzel problémája? Erről beszélnek. Talán nem igaz. De ha igaz, az embereknek nem kéne lázonganiuk" – fogalmazott.

West Bendben Trump erről nem beszélt, viszont azt állította, hogy a Demokrata Párt "kudarcot vallott és elárulta" az amerikai feketéket, elnökjelöltjükről, Hillary Clintonról pedig azt mondta, hogy álszent, amikor a kisebbségi csoportok szavazataira vadászik, mert "csak szavazatokat lát bennük, és nem embereket, akik jobb jövőt érdemelnek. A demokraták eddig készpénznek vették, hogy övék a fekete amerikaiak voksa, de ennek meg kell változnia!" – fogalmazott Trump. 

Azokban a városokban, amelyeket demokrata párti politikusok irányítanak – ilyen Milwaukee, Baltimore vagy a szövetségi főváros, Washington is –, mélyült a szegénység, és több lett a bűncselekmény – mondta. "A bűnözés és az erőszak támadás a szegények ellen, és ezt egy Trump-kormányzat nem fogja elfogadni" – jelentette ki. 

Ehelyett munkát, lehetőségeket, biztonságot és mindenki számára egyenlő esélyeket ígért elnökké választása esetére.

Trump hangsúlyozta, hogy szerinte azok támadják őt, akik eddig rosszul vezették az országot, nem tettek az emberek életkörülményeinek jobbításáért, és egyik vesztes háborúból a másikba vitték az Egyesült Államokat. "Itt az ideje, hogy olyan vezetése legyen az országnak, amely azt vallja, hogy első Amerika" – mondta Trump.

Megismételte korábbi beszédeiből ismert néhány ígéretét: például a NAFTA (az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény) újratárgyalását, vagy a Kínával fennálló kereskedelem kiegyensúlyozását. Érintette a bevándorlás ügyét is. Azt mondta: mindenkit elfogad, aki tiszteli az amerikai alkotmányt, beilleszkedik és "szereti az országot".

Kőkemény üzenetet küldött Beyoncé a Super Bowl félidei show-jában

Az egykori fekete jogvédő mozgalom, a Fekete Párducok egyenruhájába öltözött háttértáncosokkal jelent meg Beyoncé az idei Super Bowl félidei show-jában. Megfigyelők szerint ez egyértelmű politikai üzenet volt a világhírű énekesnőtől. A Formation című dal videója éppen a Super Bowl előtti napon jelent meg, és sokakat felháborított.

Hozzászólások