Videó: Élő adásban tarolták le a CNN riporterét

Videó: Élő adásban tarolták le a CNN riporterét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Véres zavargások törtek ki az észak-karolinai Charlotte-ban, ahol ismét egy afroamerikai férfit lőttek agyon rendőrök. Egy tüntető meghalt, miután zavargások törtek ki, a CNN riporterét pedig élő adásban lökte fel egy férfi. Szükségállapotot rendeltek el.

Ismét erőszakig fajuló tiltakozások voltak helyi idő szerint szerdán este az egyesült államokbeli Charlotte-ban, ahol előző nap rendőrök lelőttek egy afroamerikai férfit. A tüntetésekben egy ember meghalt.

A rendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be a több száz tüntető ellen, akik egy békésen megemlékező tömegből váltak ki és kezdtek randalírozni a város utcáin.

Észak-Karolina állam kormányzója, Pat McCrory bejelentette, hogy szükségállapotot rendelnek el, a nemzeti gárda és az autópálya-rendőrség egységeit küldik erősítésként a városba járőrözésre.

Egy tüntető súlyosan megsebesült a zavargások alatt, és kórházba szállítását követően meghalt. Helyi illetékesek közlése szerint a férfi halálát nem a rendőrségi fellépés okozta. Hat rendőr könnyebben megsebesült a tüntetőkkel folytatott összecsapásban, egy tüntető pedig egy élő adásban tudósító riportert ütött le.

Az észak-karolinai városban kedden a rendőrök intézkedés közben lőttek agyon egy 43 éves fekete férfit. A rendőrség szerint a férfinél fegyver volt, az áldozat családja azonban ezt vitatja. Az első zavargások kedden este törtek ki a városban, 16 rendőr megsebesült.

Hozzászólások