Varsó leköszönő polgármestere: Ez a szabad emberek városa, nem pedig Budapest

Varsó leköszönő polgármestere: Ez a szabad emberek városa, nem pedig Budapest

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hanna Gronkiewicz-Waltz szerint a varsóiak tudják, mi a szabadság, és nem dőlnek be a megfélemlítésnek vagy a megvesztegetésnek.

Letette esküjét Varsó új polgármestere, a város élére frissen megválasztott Rafal Traskowski – írja a 444. Traskowski az ellenzéki jobbközép-liberális Polgári Platform jelöltjeként már az első fordulóban magabiztosan győzött a kormányzó PiS jelöltjével szemben.

A hivatalt egyik párttársától, a várost 12 éven át irányító Hanna Gronkiewicz-Waltztól vette át. Az ünnepségen a leköszönő polgármester beszédet mondott, amelyben többek között arról beszélt: sok minden történt a várossal 12 év alatt, Varsó világváros lett, lakói pedig immár teljesen európai polgároknak érezhetik magukat. Gronkiewicz-Waltz hangsúlyozta: Varsó a szabad emberek városa,

senki sem teheti Budapestté vagy Moszkvává. Varsó a szabadság és a tolerancia értékein alapszik. Ezt a jog uralma garantálja. A varsóiak bátrak, nem dőlnek be a megfélemlítésnek vagy a megvesztegetésnek.

A leköszönő polgármester szerint a város lakói nem félnek az idegenektől vagy a bevándorlóktól, és értik, mit jelent a szabadság.

Hozzászólások