Videó: Nem volt jókedve Orbánnak, amikor Macronnal találkozott

Videó: Nem volt jókedve Orbánnak, amikor Macronnal találkozott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Peter Pellegrini szlovák kormányfő rákérdezett Orbánnál, hogy hogy van, de ő csak félrehajtotta a fejét.

Viccelődve érkezett meg a V4-ek és a francia elnök, Emmanuel Macron találkozójára Brüsszelben Orbán Viktor magyar kormányfő, de aztán a helyszínen készült videó alapján úgy tűnt, nem túl jó a kedve.

A magyar kormányfő azzal nyitott, hogy ő-e az utolsó, aki megérkezett, de gyorsan felvilágosították, hogy nem, Andrej Babis cseh kormányfő és Macron is Orbán után érkezett csak meg.

A várakozás perceiben Peter Pellegrini szlovák kormányfő rákérdezett Orbánnál, hogy hogy van, mire a magyar kormányfő csak félrehajtotta a fejét, és vágott egy grimaszt.

Végül mire Macron megérkezett, a három kormányfő már nekiállt vörösborozni, ezt meg is beszélték, majd végül elkezdődhetett a megbeszélés, amelyen a visegrádi kormányfők közül Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő nem vett részt.

Indul az uniós Trónok harca, és Orbánnak nem osztanak benne lapot

Van egy sajátos magyar perspektíva, amelyből az EU-t szemlélhetjük, pláne, ha még a Fidesz szemüvegét is felvesszük. Innen úgy látszik, mintha minden a bevándorlásról szólna, ha pedig másról, akkor azokat a kormányokat büntetik, amelyek nem szállnak be a brüsszeli kánonba, és azokat jutalmazzák, amelyek a nemzetükre törve behódolnak a brüsszeli akaratnak.

Hozzászólások