Négy beteget agyonvert egy infúziós állvánnyal, kilencet megsebesített egy alkoholbeteg Romániában

Négy beteget agyonvert egy infúziós állvánnyal, kilencet megsebesített egy alkoholbeteg Romániában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A felbőszült férfit alkoholelvonási tünetekkel vitték egy Bukarest melletti neuropszichiátriára, ahol éjszaka egyszercsak megragadott egy infúziós állványt, és azzal négy beteget halálosan, további kilencet súlyosan megsebesített.

Összesen tizenhárom beteget támadott meg egy infúziós állvánnyal vasárnapra virradó éjszaka egy romániai neuropszichiátriai kórház egyik páciense.

A 38 éves férfit csütrtökön utalták be alkoholelvonási tünetekkel a Buzau megyei Sapoca község intézetébe. A felbőszült beteg egy infúziós állványt ragadott, és azzal először saját kórtermében, majd a szomszédos kórteremben is rátámadt az ott fekvő betegekre.

Közülük hármat a helyszínen megölt, egy negyediket pedig olyan súlyosan megsebesített, hogy az a sürgősségi kórházban halt bele koponyasérülésébe. További kilenc sebesültet koponya- és agyi sérülésekkel szállították a sürgősségire, ketten közülük kómában fekszenek.

A támadó megpróbált elmenekülni, a kapunál azonban megállították a rendőrök, akik éppen akkor érkeztek egy másik beteggel az intézménybe. 

A férfi akkor már az ápolók elől menekült, de még mindig ott volt nála az infúziós állvány, azzal a rendőrökre is rátámadt, majd közelharcot folytatott velük, amíg sikerült ártalmatlanná tenni.

A pszichiátriai kórház igazgatója, Viorica Mihalascu az Antena 3 televíziónak azt mondta, az agresszív férfi a normál felügyeleti rendszerű kórterembe volt beutalva, nem voltak olyan tünetei, amelyek előrevetítették volna a bekövetkezett akut pszichotikus rohamot.

Elmondása szerint az eset hajnali fél négykor, egyetlen perc alatt történt, olyan gyorsan, hogy a kórház személyzete nem tudott közbelépni.

A támadót őrizetbe vették. Az ügyben a Buzau megyei törvényszék ügyészsége eljárást indított.

Borítóképünk illusztráció.