Rakétatámadás ért egy iráni tankert

Rakétatámadás ért egy iráni tankert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A hajót a szaúdi partoknál érte találat.

Robbanás történt egy iráni tartályhajón pénteken a szaúdi partoknál – jelentette az ISNA félhivatalos iráni hírügynökség. Szakértők terrortámadásra gyanakszanak, az iráni állami olajtársaság (NIOC) közleményében azt írta: két rakétatalálat érte a tankert.

A társaság közlése szerint a legénység egyik tagja sem sebesült meg, s tűz nem keletkezett a hajón, amely stabil és irányítható maradt.

Az iráni olajtársaság tulajdonában álló tartályhajó Dzsiddától mintegy száz kilométerre volt, amikor a két robbanás történt.

Az iráni állami televízió szerint jelentős károk keletkeztek két tározórekeszben, s a hajóból olaj ömlik a Vörös-tengerbe.

Teherán és Rijád között fokozódott a feszültség, miután szeptember 14-én dróntámadás ért két szaúdi olajlétesítményt. A csapás következtében több mint 5 százalékkal csökkent a nemzetközi olajkínálat. A támadás elkövetőjeként a jemeni húszi lázadók jelentkeztek, de Rijád és Washington is a felkelőket támogató Iránt gyanúsította meg. Teherán következetesen tagadja, hogy köze lett volna a történtekhez.