Képtelen volt kormányt alakítani Netanjahu

Képtelen volt kormányt alakítani Netanjahu

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Visszaadta a megbízást Reuven Rivlin államelnöknek, aki bejelentette, hogy Beni Ganzot, a centrista Kék-fehér párt elnökét kéri fel az új kabinet megalakítására – jelentette a helyi média hétfő este.

Két nappal a rendelkezésére álló 28 nap lejárta előtt Benjámin Netanjahu telefonon értesítette az államelnök hivatalát a kormányalakításra szóló megbízatás visszaadásáról, miután nem sikerült létrehoznia a 120 tagú kneszetben többséggel rendelkező kormányt.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet értesülése szerint Rivlin már kedden, újabb tanácskozás összehívása nélkül felkérheti Ganzot az új kormány létrehozására, amire huszonnyolc napot kapnak.

Izraelben ismét egy volt vezérkari főnök harcol a miniszterelnökségért

Izraelben vagy harmadszor is választást tartanak még ebben az évben, vagy sikerül az ellenzéki Beni Ganc politikai akrobatamutatványa, és 10 év után leválthatja a korrupcióval vádolt Benjamin Netanjahut a kormányfői posztról. Vajon a néhai Jichák Rabin és Ehud Barak után Beni Ganc lesz a harmadik volt vezérkari főnök, aki Izrael miniszterelnöke lesz?

A szeptember közepén megtartott általános választás patthelyzetet eredményezett az izraeli politikában: Netanjahu gyakorlatilag elvesztette, Rivlin elnök mégis őt kérte fel kormányalakításra, mert nem sikerültek a nagykoalíciós tárgyalások a Beni Ganc vezette Kék és Fehér balközép párt és Netanjahu jobboldali Likud tömörülése között.

Hozzászólások