Lemondott a részegen randalírozó szlovák környezetvédelmi miniszter

Lemondott a részegen randalírozó szlovák környezetvédelmi miniszter

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Solymos László nehéz időszakot él át, de vállalja a felelősséget a tetteiért.

Solymos László szlovák környezetvédelmi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy távozik a posztjáról. A politikus szerdán este részegen randalírozott egy pozsonyi étteremben és a rendőrök előállították.

Ember vagyok, és hibáztam – mondta Solymos.

Hozzátette, magánéletében nehéz időszakot él át, ám kész vállalni a felelősséget a tetteiért és mindenkitől elnézést kér. Peter Pellegrini kormányfő a politikai kultúra gesztusának nevezte a miniszter lemondását. Szerdán rendőrök vitték el a szlovák környezetvédelmi minisztert, miután ittasan verekedett egy pozsonyi vendéglőben. A Paraméter információi szerint

a háttérben az állhat, hogy a miniszter édesanyját nagyon súlyos állapotban kórházban kezelik.

Sólymos László állítólag a testvérével volt az étteremben, először vele veszett össze. Utána az étterem alkalmazottaival keveredtek vitába. Miután kiküldték őket az étteremből, testvére belerúgott a kirakatba, ami betört. A híradások szerint a nyilvánvalóan ittas Solymos a kiérkező rendőröknek többször is azt kiabálta, hogy ő a környezetvédelmi miniszter és megpróbált kiszállni a rendőrautóból.

Nem ez az első eset, hogy szlovák politikusok alkohol hatása alatt keverednek bajba. Néhány éve például Mikulás Dzurinda volt kormányfő sérült meg, mert ittasan elesett. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt korábbi elnökének nevéhez fűződik: a politikus részegen vizelt egy pozsonyi étterem balkonjáról.

Több parlamenti képviselőt és magasabb rangú tisztségviselőt is kaptak már ittas vezetésen, ez volt az egyik oka annak is, hogy néhány éve megszüntették a parlamenti képviselők mentelmi jogát a szabálysértések esetében.

Hozzászólások