Ezrek torlódtak össze egymás-hegyen hátán a lengyel-ukrán határon

Ezrek torlódtak össze egymás-hegyen hátán a lengyel-ukrán határon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután Kijevben bejelentették, hogy a külföldön maradt ukrán állampolgárok előtt is lezárják az ország határait, ezrek gyűltek össze az egyik lengyel-ukrán határátkelőnél. Az emberek órákon át várakoznak egymáshoz préselődve, hogy eljussanak az útlevélkezelésig.

Az Evropejszka Pravda című ukrán újság beszámolója szerint a torlódást részben az okozza, hogy a két ország közötti kárpátaljai határszakaszon utolsóként még nyitva lévő határátkelőhelyen nincs gyalogos forgalom, így az ukrán állampolgároknak meg kell várniuk, hogy autóbuszokkal szállítsák át őket a lengyel oldalról a másikra.

Az eddig Lengyelországban dolgozó ukránok a határtól pár kilométerre várakoznak, s a lengyel médiumok szerint sokuk már nem is nagyon hisz abban, hogy sikerül hazajutnia a határ szombati lezárása előtt. „Az embereknek nincs elég vizük, és arról panaszkodnak, hogy állatként bánnak velük a hatóságok” – írta a lap. A tömegben ugyan sokan hordanak maszkot, ám ez nem sokat segít, amikor ennyire közel vannak egymáshoz  a várakozók. A hét vége után az ukrán polgárok csak személyautóval térhetnek haza, akik csoportosan jönnének, ők az ukrán külképviseletek segítségével juthatnak vissza hazájukba.

Hozzászólások