Újabb 32 ellenzéki tüntetőt vettek őrizetbe Fehéroroszországban

Újabb 32 ellenzéki tüntetőt vettek őrizetbe Fehéroroszországban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közülük többet vizsgálati őrizetben tartanak.

A fehérorosz biztonsági szervek 32 tüntetőt vettek őrizetbe a pénteki újabb tüntetéseken, közülük 18-at vizsgálati őrizetben tartanak - közölte szombaton Olha Csemodanova belügyminisztériumi szóvivő a tárca Telegram-csatornáján.

Az ellenzéki Koordinációs Tanács az elnökség nélkül is folytatja munkáját - hozta nyilvánosságra a testület szombaton a pénteki ülésén meghozott döntését.

"Sokakat aggaszt a kérdés, hogy a tanács hogyan működhet elnökség nélkül" - olvasható a nyilatkozatban. "Az első és legfontosabb, hogy a Koordinációs Tanács folytatja munkáját. Az elnökség összetétele változatlan marad" - folytatódik a szöveg.

Korábban gyakorlatilag az elnökség összes tagját letartóztatták a hatóságok "illegális tevékenység" címén, vagy az ország elhagyására kényszerítették őket, mások pedig az üldöztetés miatt önszántukból távoztak Fehéroroszországból.

A közleményben megerősítik a Koordinációs Tanács korábbi fő követeléseit: az erőszak beszüntetését, a vétkesek felelősségre vonását, a politikai foglyok szabadon engedését és új, tisztességes választások megrendezését.

Hozzászólások