Meglőttek egy ortodox papot Lyonban

Meglőttek egy ortodox papot Lyonban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két napja egy nizzai templomnál történt terrortámadás, nem tudni, van-e köze a két esetnek egymáshoz. Macron elnök az al Dzsazírának nyilatkozva utasította el az erőszakot.

Lőfegyverrel sebesítettek meg Lyonban egy ortodox papot, az elkövetőt jelenleg is üldözi a rendőrség a francia városban - számol be a Le Figaro rendőrségi forrásra hivatkozva.

A támadás délután négy körül történt, amikor a pap a görögkeleti templomot zárta be éppen a város hetedik kerületében, az 52 éves, görög nemzetiségű pap a híradások szerint súlyosan megsebesült, a golyók a hasán érték. A helyszínt lezárták.

Két nappal ezelőtt Nizzában követtek el támadást egy templomnál, a késes merénylő ott három embert megölt. Október 16-án Párizsban szintén késsel végzett egy támadó Samuel Paty tanárral. A keresztényellenes támadások hátterében az áll, hogy Franciaországban zajlik a Mohamed-karikatúrák miatt elkövetett terrortámadás pere, Paty pedig annyit követett el, hogy diákjainak bemutatta ezeket a rajzokat, hogy azok kapcsán a szólásszabadságról beszéljen.

Emmanuel Macron francia államfő ezzel kapcsolatban szombaton az Al Dzsazírának nyilatkozott, ahol arról beszélt, megérti, hogy a karikatúrák sokkolóak bizonyos emberek számára, de ez nem igazolja az erőszakot.

Hozzászólások