Erős földrengés volt Görögországban, sok épület romba dőlt

Erős földrengés volt Görögországban, sok épület romba dőlt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A földmozgás 6,2-es erősségű volt.

Szerdán 6,2-es erősségű földrengés rázta meg Görögország középső részét – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC).

A Deutsche Welle szerint a földmozgás következtében több ház megrongálódott, beomlott, az utcán parkoló autókban is károk keletkeztek. A sérültek száma nem ismert.

©

Az EMSC korábban 6,9-esre, illetve 5,9-esre tette a földrengés erejét. Az amerikai földtani intézet (USGS) és a német földtani intézet (GFZ) ugyanakkor 6,3-as erősségű földmozgásról számolt be, amelyet húsz perccel később egy 5,1-es erősségű utórengés követett.

©

A földmozgás fészke a földtani intézetek szerint tíz kilométeres mélységben volt 20 kilométerre délre Elasszona településtől. Beszámolók szerint Larissza városában az utcára menekültek a rémült emberek.

©

Vaszilisz Karathanaszisz szeizmológus a görög közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy a rengést Görögország-szerte lehetett érezni. Hírügynökségi jelentések szerint Albániában, Észak-Macedóniában, Koszovóban és Montenegróban is érezték a földmozgást.

©

Görögországot egy sor, 5-ösnél gyengébb erősségű földrengés rázta meg februárban. 2017 júniusában egy 6,1-es erősségű földrengés súlyos pusztítást végzett Leszboszon.

Hozzászólások