szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legnagyobb fenyegetést a természetes élőhelyeik folyamatos pusztulása jelenti.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Aggasztó eredményre jutottak az ausztrál hatóságok egy vizsgálat során: az eredményeik azt mutatják, hogy 2050-re az ország egyes részein, így Új-Dél-Walesben akár teljesen ki is halhatnak a koalák – írta meg a Vice. Ebben az államban okozták a legnagyobb károkat az ősztől egészen az év elejéig tomboló bozóttüzek, amelyekben több százmillió állat pusztult el.

A korábbi becslések szerint 36 ezer koala élt Új-Dél-Walesben, ám ezek a számítások még nem vették figyelembe a bozóttüzek pusztítását, amelyben a koalapopuláció közel negyede is elpusztulhatott. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy évről évre egyre nagyobb az erdőirtás és a fakitermelés mértéke a térségben. 

A tudósok úgy vélik, hogy a tűzvész súlyos következményei nélkül is kihalhatnak a koalák, pusztán az emberi tevékenységek következtében.

Reménykedni csak abban lehet a kutatók szerint, hogy a kormányzat beavatkozik annak érdekében, hogy ne csökkenjen tovább az állatok természetes élőhelye.