HVG Extra Business
HVG Extra Business

A HVG Extra Business legfrissebb lapszámában megszólaló közgazdászok, vállalkozók, pszichológusok, filozófusok szerint elég, ha az adott pillanatban az éppen megfelelő döntésre törekszünk.

©

Döntéseink mutatják meg, kik vagyunk, kivé, mivé válhatunk. Nemcsak azért, mert időről időre választanunk kell, mit tartunk elsődlegesen fontosnak az életünkben, a karrierünkben, hanem mert hétköznapi rutinunkat is behálózzák a folyamatos választási kényszerek.

Kivel találkozzunk, kivel ebédeljünk, inkább kire hallgassunk? Milyen információkra van szükségünk egy-egy döntéshez? Melyik a legmegfelelőbb termék, a személyiségünket legjobban kifejező autó, és elégedetté is tesz? Ezernyi apró tényező bonyolítja a kérdést: mikor – és főleg hogyan – hozunk jó döntést.

A HVG Extra Business legfrissebb lapszámában megszólaló közgazdászok, vállalkozók, pszichológusok, filozófusok szerint

elég, ha az adott pillanatban az éppen megfelelő döntésre törekszünk.

Minél inkább tisztában vagyunk azzal, mit akarunk, annál könnyebb lesz a lehetőségek szinte végtelennek látszó sorát kezelhető mennyiségűre csökkenteni. Mert bár látszólag a korlátlan választási lehetőség a szabadság ígéretét nyújtja, boldogulásunkat, boldogságunkat mégis az befolyásolja, mennyire vagyunk elégedettek a döntéseinkkel.

Olvasóinkat azzal igyekszünk segíteni, hogy sorra vesszük, tipikus döntési helyzetekben hányféle módon közelíthető meg a döntéshozatal folyamata, és mely tényezők segítettek már sikerre különböző embereket. Egy dolog biztos: a legrosszabb döntés az, ha nem döntünk valamiről, így ha elhatározzuk magunkat, az már mindenféleképp pozitívum.

Tartalmi ajánló a legfrissebb lapszámból: „Ha úgy érezzük, minden csodálatos, kezdjünk aggódni” (interjú Charles Handy filozófussal) | Daniel Kahneman életútja és úttörő kutatásai | Dizájngondolkodás az SAP-nél | Kik állnak a döntéshozók mögött? | Önismereti teszt karrierépítőknek | Átalakítások menedzselése | Döntéshozói típusok és befolyásolás a munkahelyen | Közösségi iroda dolgozó anyáknak | Motoros zarándoklat a Selyemúton | Mindfulness az üzleti világban | Vezetői technikák a Trónok harca sorozatban és még sok minden más 114 oldalon.

Keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, ajándékba elküldjük az Alkossunk maradandót! című könyvet! 

Aktuális lapszámunkat itt rendelheti meg. Ha érdeklik a gazdasági, üzleti témák, lájkolja a HVG Extra Business Facebook oldalát!

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
16 milliárd forintot költött a budapesti olimpia pályázatát szervező cég

16 milliárd forintot költött a budapesti olimpia pályázatát szervező cég

Egyre népszerűbb Budapesten a sétaturizmus

Egyre népszerűbb Budapesten a sétaturizmus

Hivatalosan még egy párt sem kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Hivatalosan még egy párt sem kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Vajna Tímea barátnője és Rogán Antal körei is az uniós programokat dicsérik egy 11 milliárdos projektben

Vajna Tímea barátnője és Rogán Antal körei is az uniós programokat dicsérik egy 11 milliárdos projektben

Verhofstadt szerint Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg

Verhofstadt szerint Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg

Romlott ételt küldtek a menzára az óvodásoknak Muronyban

Romlott ételt küldtek a menzára az óvodásoknak Muronyban