Ma visszaadhatják az ötperces türelmi időt a parkoló autósoknak

Ma visszaadhatják az ötperces türelmi időt a parkoló autósoknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Parkolási rendelet, közterületek elnevezése a néhai államfőkről, kötelező betelepítési kvóta elutasítása – egyebek mellett ezek lesznek napirenden a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Tarlós István főpolgármester valamint Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok jegyzi azt a javaslat, amelynek elfogadásával a közgyűlés kimondhatja: elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, mert az az előterjesztők szerint ellentétes Magyarország, így Budapest főváros érdekeivel. A döntéssel a fővárosi önkormányzat egyetértését és támogatását fejezné ki a kormánynak "az illegális bevándorlással szembeni, Magyarország védelme érdekében tett intézkedéseivel kapcsolatban" – fogalmaznak az előterjesztésben.

A Fővárosi Közgyűlés a tervek szerint dönthet arról is, hogy visszakerül az ötperces türelmi idő a parkolási rendeletben. A Kúria szeptemberben az utólagos bemutatást szabályozó paragrafus több részletét megsemmisítette, erre a városvezetés februárban a mozgáskorlátozottakra vonatkozó részek kivételével az egész érintett bekezdést törölte, így megszüntette az utólagos parkolójegy-bemutatási lehetőséget is. A főpolgármester március elején megoldást ígért az ügyben, valamint azt, hogy nem szívatják feleslegesen a parkoló autósokat.

Két volt államfőről, Göncz Árpádról és Mádl Ferencről közterületet neveznek el, emellett a testület várhatóan dönt díszpolgári cím adományozásáról is. A Hegyalja út átnevezése ellen aláírásgyűjtéssel tiltakoztak, úgy tudni, a petíciót több mint ezren írták alá. Az Index szerint nem támogatja a Hegyalja út átnevezését a három érintett budai önkormányzat, az I., a XI. és a XII. kerület polgármestere sem.