Tetszett a cikk?

Újra kell aszfaltozni másfél év után Romániában az Arad és Temesvár közötti 30 kilométeres autópályaszakaszt, miután az útburkolat több helyen megrepedezett.

Az autópályát 2011 decemberében adták át a forgalomnak,135,43 millió eurót költöttek a megépítésére. Az aszfalt azonban nem bírta sokáig a terhelést, több helyen repedezni kezdett, a sofőrök türelmét hetek óta sebességkorlátozások teszik próbára.

Teodor Tudur, a nyugat-romániai autópálya-rendőrség részlegvezetője a Mediafax hírügynökségnek kedden azt mondta, hogy soha nem lehetett a maximális 130 kilométer/órás sebességgel közlekedni az útszakaszon, mert az építtető 2011-ben nem fejezte be a munkálatokat.

Az autópálya kiegészítő elemeinek a felszerelése, valamint az út menti területrendezés még hátravolt ugyanis, így a munkálatok befejezéséig eleve 100 kilométer/órában korlátozták a felső sebességhatárt.

A végső átadást idén nyárra tervezték, de az építési hibák és földcsuszamlások miatt az út több helyen megrepedezett, így az építő most arra kényszerül, hogy teljes egészében újraaszfaltozza az utat.

Az autópálya-rendőrség értesítése szerint öt kilométerenként fogják újraönteni a burkolatot, egy sávot mindig lezárnak, így a kocsik bizonyos pontokon csak 60 kilométer/órás sebességgel haladhatnak, akárcsak az országúton.

Az Arad-Temesvár közötti szakasz része a IV. európai közlekedési folyosó nyomvonalán haladó dél-erdélyi autópályának, amelynek építése több szakaszon folyamatban van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on

Gillian Anderson volt a legkellemetlenebb időzónában a Golden Globe-on