szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan, sokszor, sokféle módon próbálták már feldobni, érdekesebbé tenni azokat a biztonsági bemutatókat, amelyeket a stewardessek tartanak az utasoknak a repülőjáratokon, de távolról is jól látható pénzösszegben lehet fogadni arra, hogy az Air New Zealandnál még senki nem dobott nagyobbat…

Az új-zélandi légitársaság szakított minden klisével, ami a repülővel gyakran utazók számára unalmas bemutatókra jellemző volt. A „Biztonság a paradicsomban” című kisfilmet a Sport Illustrateddel összefogva még a télen forgatták olyan olyan, bikiniben pózoló ismert szexbombák szereplésével, mint például Chrissy Teigen, Christie Brinkley, Jessica Gomes, Hannah Davis és Ariel Meredith.

A minden kétséget kizáróan látványos alkotás nem mindenkinek jött be, Új-Zélandon számos civil szervezet túlzottan szexistának találta a kisfilmet, így tiltakoztak ellene: noha közösségi portálokon és egyéb felületeken komoly nemzetközi kampányt folytattak a videó letiltásáért, az ezt követő online petíciót – érthető módon – mindössze 11 ezren írták alá.

A videó a napokban került le a fedélzeti rendszerből, így már nem vetítik a gépeken: a tiltakozók ezt a saját eredményüknek tulajdonítják, az Air New Zealand azonban szóvivője útján jelezte, hogy egyébként is időről időre cserélik a biztonsági kisfilmet, így nem tiltakozás, sokkal inkább a szokásos rotáció mellett vetítenek új kisfilmet a gépek fedélzetén

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!