szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 35-ös számű főút Debrecen és Hajdúböszörmény közötti szakaszán napi 8000 jármű dübörög át, köztük 500-600 túlsúlyos. Ennek a zajtámadásnak vetett most véget a város vezetése, illetve a kormány. Alternatív útvonalként az M35-ös autópályát ajánlják a kamionosoknak.

A súlyos zaj- és környezeti ártalmak miatt május 13-án 14 órától kitiltották a 35-ös számű főút Debrecen és Hajdúböszörmény közötti szakaszáról a 20 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárműveket – jelentette be csütörtökön Papp László, fideszes debreceni polgármester.

Már tavaly jelezték Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek a város északi részén élők súlyos problémáját az ott áthaladó 20 tonnás járművek forgalma miatt. 

©

Két lehetőség kínálkozott: az útdíjrendszer szabályozása, aminek következtében magasabb lett volna az útdíj, mint az autópályán. A másik alternatívaként a túlsúlyos szerelvények kitiltása merült fel.

Naponta 8000 gépjármű halad át a városrészen, amelyből 500-600 a túlsúlyos gépjármű, ami a reggeli csúcsidőben torlódást, illetve jelentős zaj- és környezeti ártalmakat okoz – közölte.    

A nehéz gépjárművek forgalmára az útszakasszal párhuzamos M35-ös autópályát kínálják fel alternatívaként a Debrecent elkerülő úton.    

Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő az elmondottakat azzal egészítette ki, hogy kezdeményezik a polgári csomópont megépítését, amit a szocialista kormányok elmulasztottak, helyette egy kihasználatlan pihenőparkot alakítottak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Drasztikus leépítésre készül az IBM Németországban

Drasztikus leépítésre készül az IBM Németországban

Több milliárd euróval csökkenhetnek a zenei jogdíjak a járvány miatt

Több milliárd euróval csökkenhetnek a zenei jogdíjak a járvány miatt

"Hányaknak kell még meghalni?" – Már a fideszes képviselők is szigorítást várnak Orbántól

"Hányaknak kell még meghalni?" – Már a fideszes képviselők is szigorítást várnak Orbántól