Videó: Kétszáz autó ragadt a sárba Kaliforniában

Videó: Kétszáz autó ragadt a sárba Kaliforniában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Vastag sárréteg borított be a kaliforniai Tehachapinál az utat, több száz kocsi beragadt, és több gépkocsivezetőt ki kellett menteni a járművéből.

Mintegy kétszáz gépjárművet, köztük 75 pótkocsis kamiont ejtett foglyául a kaliforniai Tehachapi környékén a sár, amely az özönvízszerű esőzések miatt árasztotta el egy autóutat - közölte pénteken internetes kiadásában a The Los Angeles Times.

Az utat csütörtök délután hirtelen beborító sárréteg vastagsága meghaladta a másfél, sőt, egyes helyeken megközelítette a két métert. Több gépkocsivezetőt ki kellett menteni a járművéből. A megbénult autók sofőrjeinek többsége három menhelyen töltötték az éjszakát Mojaveben és Tehachapiban. Az elakadt járművek kiszabadítása pénteken is tartott. Az incidensnek szerencsére nem voltak sérültjei.

Az áradások miatt Los Angeles közelében az I-5-ös autópálya egy 70 kilométeres szakaszát is le kellett zárni. A Hughes tó és Palmdale környékén golflabda nagyságú jég esett. Az Elizabeth tó környékén a fölcsuszamlások következtében hat embert tűzoltók létrával, további kettőt pedig helikopterrel szedtek le a lakóházuk tetejéről. A térségben az erős zivatarok szombatig folytatódnak majd.