Mi történt Hamiltonnal?

Utolsó frissítés:

Lewis Hamilton, a McLaren pilótája kesereg azután, hogy valószínűleg győzelmet veszített el a Magyar Nagydíjon. A mogyoródi futam talán legnagyobb vesztese szerint a kudarc egyik oka a csapatrádióval kapcsolatos probléma, ugyanakkor saját hibájának tulajdonítja a Di Resta-incidenst, amely miatt boxon áthajtós büntetéssel sújtották.

Aligha lehet kétséges, hogy a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj legnagyobb vesztese a McLaren kiválósága, Lewis Hamilton volt, aki egy héttel a Nürburgringen aratott győzelme után sokáig vezetett a Hungaroringen is, de végül csak a 4. helyen futott be.

Hamilton a kudarc egyik okaként a csapatrádióval kapcsolatos problémákat jelölte meg: a brit nagy csatát vívott csapat- és honfitársával, Jenson Buttonnal a futam utolsó harmadának kezdetén, amikor újra eleredt az eső a mogyoródi aszfaltcsíkon. 2008 világbajnoka ekkor a boxba hajtott és intermediate abroncsokat rakatott fel, azonban az égi áldás hamar elállt, így újabb boxkiállást kellett beiktatnia, így Button elé került.

Hamilton vesszőfutásáról az Autómenedzser.hu autós portálon olvashatnak.

 

Hozzászólások