Opellel lopták a dinnyét, elakadtak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy cecei lakos hétfőn este tett bejelentést, miszerint a helyi gazdák egy dinnyével megrakott, elhagyott Opelt találtak Cecén. Az autós 474 kilogramm görögdinnyét tulajdonított el, de nem jutott messzire, a dinnyeföldtől pár száz méterre elakadt.

A lopási kár 80 580 forint, ami a gépkocsi megtalálása során megtérült. A járőrök a jármű átvizsgálása során abban megtalálták egy sárbogárdi férfi névére kiállított okmányait, illetve iratait. A rendőrök előállították a 21 éves büntetett előéletű férfit és annak 18 éves élettársát a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit a dinnyelopás kapcsán gyanúsítottként hallgatták ki, míg barátnője tanúként szerepel az ügyben.

A fiatalembert még egy bűncselekménnyel - egyedi azonosító jel meghamisításával - is meggyanúsították, ugyanis a birtokában lévő Opelre egy másik gépkocsira kiadott rendszámot szerelt fel. A férfi vallomásában tagadta a bűncselekményt, és azt mondta, hogy tőle ellopták az autót, ami egyébként kölcsönben volt nála. A rendszámról ő semmit se tud, már így került hozzá. Éppen a rendőrségre tartottak barátnőjével feljelentést tenni, az ellopott gépjármű miatt amikor a rendőrök elfogták. A 21 éves férfit a rendőrség a kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vette.