Mostantól a Seat Leonból is létezik kombi

Mostantól a Seat Leonból is létezik kombi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kisebb a puttonya, mint a Volkswagen Golf Variantnak, viszont sportosabb a formavilága.

Új taggal bővül a Seat Leon modellcsalád, hiszen a három- és ötajtós modellek mellé megérkezett a kombi, vagyis ST változat.  A spanyol tervezők munkáját dicséret illeti, hiszen a puttonyos modell kifejezetten szépre sikeredett, és remekül mutatnak rajta az aktuális márkaarculat stíluselemei. A legtöbb vásárlónak persze fontosabb a csomagtartó mérete egy kombi esetében, azonban Leon ST-nek itt sincs szégyenkezni valója, hiszen alaphelyzetben 587 literes rakteret kínál, ledöntött hátsó ülésekkel pedig 1470 literre emelkedik ez az érték.

©
©

Ez ugyan valamivel kisebb, mint a Volkswagen Golf Variant csomagtartója (605 liter), azonban a Leon ST rövidebb a német testvérmodellnél, melynek köszönhetően egy fokkal talán jobban manőverezhető. A hossza egyébként 4,54 méter, ami több mint 27 centis növekedést jelent az ötajtós verzióhoz képest, és mivel a padlólemez és a tengelytáv megegyezik, a növekedés kizárólag a hátsó túlnyúlásban, vagyis a csomagtér méretén érhető tetten.

A spanyolok szerint a Leon ST alapmodelljének tömege csupán 1233 kg, ami 45-tel több az ötajtósnál, viszont így is elég karcsú egy alsó-középkategóriás kombihoz képest. A motorpaletta megegyezik a Leon családhoz rendelhető erőforrásokkal, vagyis benzines fronton az 1.2, 1.4 és 1.8 TFSI közül lehet választani, míg a dízeleknél az 1.6 és jól bevált 2.0 literes TDI áll rendelkezésre.

Az árakat tekintve még nincsenek hivatalos információk, viszont az sejthető, hogy a Golf Variantnál olcsóbb lesz egy picivel, így aki nem ragaszkodik a nagyobb csomagtartóhoz és a VW-re jellemző konzervatívabb megjelenéshez, annak mindenképp megfontolandó vétel a Seat Leon ST. A hivatalos bemutatója a szeptemberi Frankfurti Autószalonon esedékes.