Elszabadult egy busz a Széll Kálmán téren

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vezető nélkül indult el egy 18-as villamospótló busz tegnap a Széll Kálmán téren, és nekigurult a Volánbusz előtte álló járművének – írta az Index.

Elszabadult szerda délután egy 18V jelzésű villamospótló busz – közölte az Index egy olvasói jelzés alapján. A busz az olvasó szerint azután indult meg, hogy kioldódott az elektromos rögzítőfék.

"Vezető nélkül, csendesen, nyitott ajtókkal megindult az ideiglenes megállóból a lejtőn a Széna tér felé 8-10 utassal a fedélzetén. Aki éppen felszállt volna visszaugrott a járdára, és segítségért ordított a busz mellett futva" – számolt be az olvasó.

"Többen sikeresen leugrottunk a gyorsuló járműről, de két idős fennmaradt. Velük együtt csapódott a tragacs egy veszteglő vadi új fehér Volánbusz hátuljába. Ha nem áll ott, a két öreggel meg sem állt volna a Széna térig vagy tovább" – tette hozzá.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Index kérdésére az üggyel kapcsolatban annyit közölt, hogy július 31-én 16 órakor egy 18V jelzésű villamospótló autóbusz nekigurult egy előtte álló Volánbusznak a Széll Kálmán téren. A koccanás során személyi sérülés nem történt, és a helyszínelés után a járművet a kelenföldi telephelyre vontatták további műszaki vizsgálatra.