A Model 3 alapjaira építene új autót a Tesla

A Model 3 alapjaira építene új autót a Tesla

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az elektromos crossover Model Y néven debütálhat, de hogy mikor, az még kérdéses.

Az elmúlt napokban igazi izgalom lett úrrá a Tesla-rajongókon, a pletykák szerint ugyanis nemcsak a Model 3-at mutatják majd be a márciusban kezdődő Genfi Autószalonon, hanem egy másik, igen komoly járművet is: a Model Y-t. A híreket a cég gyorsan cáfolta, úgy tűnik azonban, tényleg dolgoznak a következő autón.

Egy crossover lehetséges érkezését még 2015 nyarán megszellőztette a Tesla, sőt, Elon Musk még Twitterre is írt róla, méghozzá olyan kontextusban, hogy a Model 3 társát Model Y-nak nevezheti majd a vállalat. A bejegyzését azonban nem sokkal a publikálás után törölte, és azóta sem ejtett szót róla.

©

A The Verge szerint valójában mind a Model 3-ról, mint a Model Y-ról nagyon keveset lehet tudni. Utóbbiról talán annyit, hogy ugyanarra a platformra épülne, mint a Model 3. A dolog egyáltalán nem elképzelhetetlen, hiszen a tavaly bemutatott Model X is a Model S alapjaira került. A márciusban érkező autó hatótávolsága valószínűleg 320 km körül lehet.

Az árát 35 ezer dollárra (kb. 10 millió forint) saccolják, egy lehetséges crossover pedig ennél legalább 5 ezer dollárral (kb. 2 millió forint) kerülne többe.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.