Több a karbon alkatrész ezen a Paganin, mint egy F1-es versenyautón

Több a karbon alkatrész ezen a Paganin, mint egy F1-es versenyautón

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eladósorba került San Franciscóban egy Huayra, amely minden részletében tökéletes. Olyannyira, hogy még az árát sem merték közzétenni.

Pagani mester mindössze száz példány elkészítését tervezi a 2012-ben bemutatott Huayra-ból, amiből már régen gazdára talált elővételben az összes darab, így aki lemaradt róla az már csak másodkézből tud szert tenni rá. Feltéve, ha felbukkan belőle egy-egy eladó autó, hiszen jelenleg a legnagyobb német használt autós oldalon is csak két példányt kínálnak eladásra, a tengerentúlon pedig még szűkösebb a kínálat. A napokban viszont felbukkant egy igazán különleges darab San Franciscóban, aminek ugyan nem árulták el az árát, de a képek alapján 2 millió dollárnál kevesebbért biztosan nem adják oda.

©

Főleg annak ismeretében, hogy egy 2013 novemberi autóról van szó, vagyis a legelső amerikai Huayrák egyike, mindössze 5467 mérföldes futásteljesítménnyel. Más információt nem tudni az előéletéről, de a képek alapján abszolút újszerűnek tűnik, a lakkozott karbon karosszériaelemeivel pedig egészen lenyűgöző a megjelenése. Csak a rend kedvéért említjük, hogy az ülések mögött az AMG 6.0 literes biturbó V12-es motorja dübörög 730 lóerővel és 1000 Nm-es maximális nyomatékkal, ami 370 km/h-s végsebességet tesz lehetővé.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.