Csúfos vég: kamion alá csúszott a 700 millió forintos sportkocsi

Csúfos vég: kamion alá csúszott a 700 millió forintos sportkocsi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A követési távolságot még egy átlagon felüli fékekkel rendelkező szuperautóval sem árt betartani, különben könnyen ilyen rossz vége lehet egy kamion utolérésének.

A Pagani 2012-ben mutatta be egyedi vonalvezetésű szupersportkocsiját, az enyhén nehezen kiejthető nevű Huayrát, melyből aztán 2016-ban érkezett meg a gyárilag felmérgesített új változat, a Huyara BC. Ebben a modellben egy olyan duplaturbós, 6 literes V12 AMG erőforrás található, mely nem kevesebb mint 800 lóerőt és 1100 Nm-t szabadít rá az aszfaltra.

A mindössze 1218 kilogrammos közúti versenyautóból alig 20 darab készült, így nem csoda, hogy egy-egy ilyen szuperjárgány árcéduláján 2,3 milliló eurós, vagyis mintegy 700 millió forintos összeg olvasható. Az olasz fővárosban a napokban sajnos megtörtek egy Huyara BC-t, melynek sofőrje a jelek szerint nem tudott időben megállni az előtte lefékező kamion mögött.

A vezető szerencsére megúszta a balesetet, abban azonban biztosak lehetünk, hogy a szuperritka jármű javítása igen drága lesz.

©
©