Későn fékezett a gyorshajtó BMW-s, a teherautó pótkocsija állította meg – videó

Későn fékezett a gyorshajtó BMW-s, a teherautó pótkocsija állította meg – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A jelek szerint a sofőr jóval gyorsabban hajtott a kelleténél, és valami a figyelmét is elvonhatta, hogy ilyen későn vette észre az előtte haladó teherautót.

A havazás és a csúszós utak idején úgy tűnhet, hogy száraz aszfalton sokkal ritkábban fordul elő ráfutásos baleset, a tapasztalatok azonban azt mutatják, ez nem feltétlenül van így. Elég hozzá annyi, hogy a sofőr ne vegye figyelembe a közlekedés szabályait, közben pedig valami elterelje a figyelmét az útról – és máris kész a baj.

Az alábbi videóban látható 5-ös BMW sofőrjére mindkét dolog igaz volt. Egyrészről minden bizonnyal jóval a maximálisan megengedett sebesség felett autózott, legalábbis a többi autós hozzá viszonyított mozgásából ez tűnik ki. Másrészről pedig valami egész biztosan elvonta a figyelmét (mobilozott, esetleg beszélgetett), mert a jelek szerint csak az utolsó pillanatban vette észre az előtte haladó teherautót. Bár nyomott egy satuféket, az ütközést már nem tudta elkerülni.

Persze az is lehet, hogy valójában előzni akarta az autósokat, és csak az utolsó pillanatban vette észre, hogy már "nem fér be" a teherautó és a másik sávban haladó fekete autó közé, így fékezni volt kénytelen. Az autó mozgása azonban nem utal arra, hogy sávot akart volna váltani.

Az mindenesetre biztos, hogy óriási szerencséje volt, mert ha később kezd el fékezni, vagy a teherautó pótkocsija nincs levédve, könnyen beszaladhatott volna alá az autó, annak pedig súlyos következménye lett volna. Így "csak" az autó törött össze.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.