szerző:
László Ferenc
Tetszett a cikk?

A budapesti helyszínen az amerikai gyártó aktuálisan kapható mindhárom típusa megtekinthető, kipróbálható. És 10-12 hét várakozás után akár át is vehető.

A tél végi ígéreteknek megfelelően ma megnyitott az első, Teslákat felvonultató hazai bemutatóterem, mely Budapesten, a Lechner Ödön fasor 1. címen várja az érdeklődőket. Azért nem írhatjuk, hogy "Tesla-szalon", mert a budapesti átadóhelyet nem maga az amerikai gyártó, hanem egy vele üzleti kapcsolatban álló, autófinanszírozással foglalkozó hazai cég, a Universal Leasing Kft. alakította ki és üzemelteti.

"A Tesla Universal teljes körű segítséget nyújt a Tesla modellek kiválasztásában, finanszírozásában, logisztikájában és működtetésében. A jelenlegi online rendszerben egy Teslát megvásárolni Magyarországról nem egyszerű folyamat. Mi a Tesla Universalnál a teljes ügymenetet elvégezzük ön helyett" – fogalmazza meg működésének lényegét a cég, melynek budapesti szalonja tesztvezetési lehetőséget is biztosít az érdeklődők számára.

©
©

A bemutatóteremben mindhárom jelenleg kapható Teslából található egy-egy példány. A Model 3-on, a Model S-en és a Model X-en kívül egy további autó fér még el a teremben, itt adják át ugyanis a megrendelt és a lízingcég által finanszírozott új autókat az ügyfeleknek. Mint megtudtuk, a kezdeti időszakban eddig húsznál több megrendelés érkezett, a legkomolyabb érdeklődés a legújabb és egyben legolcsóbb típus, a Model 3 iránt mutatkozik. Melyről nemrégiben részletes tesztben számoltunk be.

A cég különböző havi díjú konstrukciókban kínálja a jelenleg kapható három Tesla-modellt, de a weboldalán már a Model Y és a Roadster is fel van tüntetve, és amint ezen legújabb típusok elérhetővé válnak, azonnal meg is érkeznek majd hazánkba. A villanyautókra 20 millió forintos értékhatárig igényelhető állami támogatás azonban nem jár a kocsikra, mert a magyar cég nincs hivatalos márkaimportőri státuszban. Ugyanebből az okból a július 1-től a 7 személyes új autókra igényelhető 2,5 milliós nagycsaládos állami támogatás sem kérhető az amúgy 7 üléses nagy Teslára, a Model X-re.

©
©

Amennyiben minden jól megy, még az idén megnyithat az első budapesti Tesla-szerviz, amelyet viszont már nem a Universal Leasing Kft., hanem maga a Tesla fog létrehozni és üzemeltetni. Így ennek a létesítménynek a pontos helyszínét is az amerikai gyártó fogja majd megválasztani. Régiónkban legközelebb várhatóan majd Csehországban és Lengyelországban nyílik hivatalos, amerikai tulajdonban lévő Tesla-szalon, illetve szerviz. Magyarországon jelenleg csak a Supercharger nevezetű gyorstöltők révén van jelen hivatalosan a Tesla, melyek két helyszínen érhetők el.

Magyarországon Teslát egyébként a Magyar Autókereskedőház Zrt.-n keresztül is lehet vásárolni, mely cég nemrégiben számolt be arról, hogy átadta az első Model 3-asát, hazai zöld rendszámmal. A finanszírozásban is segítő cég megszervezi az ügyfelek által kiválasztott járművek jellemzően Hollandiából hazánkba történő szállítását, vizsgáztatását és forgalomba helyezését.

©
©
©
©
©

 

©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Közölnie kell az Apple-nek, mennyire lehet javítani az eszközeit

Közölnie kell az Apple-nek, mennyire lehet javítani az eszközeit

Eloltották a balatoni nádtüzet, 120 hektáron leégett a berek

Eloltották a balatoni nádtüzet, 120 hektáron leégett a berek