Saját kereskedést kapott itthon a spanyol sportautó-márka, a Cupra

Saját kereskedést kapott itthon a spanyol sportautó-márka, a Cupra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kezdetben két típus, a Cupra Ateca és a Leon Cupra R vásárolható meg a budapesti márkakereskedésben, amelyekből 25-30 találhat gazdára hazánkban még idén.

Cupra néven a Seat 2018-ban indította útjára a márkát, amely a korábbi paletta legsportosabb, azaz Cupra-felszereltségű modelljeit gyűjtötte egy kalap alá, így az egész motorsport- és versenyrészleget is, amely eddig a Seat Sport keretein belül működött.

Az első Cupra-márkakereskedés a Duna Autóban található, ezzel hivatalosan is megkezdődött az új márka értékesítése Magyarországon.

A Cupra az Atecával lépett elsőként piacra, amely a 300 lóerős, 2.0 literes TSI motorral hajtott, összkerékhajtású SUV. Az Ateca mellett a Leon Cupra R is újdonságként érkezik a kínálatba, amely szintén a 300 lóerős, 2.0 literes TSI motorral, 4Drive összkerékhajtással és 7-sebességes DSG váltóval lesz kapható.

A tervek alapján Európában a Seat-márkakereskedések 20 százaléka kap jogot arra, hogy hivatalos Cupra-kereskedéssé váljon, ez megközelítőleg 260 értékesítési pontot jelent majd az öreg kontinensen.

Papp Zoltán, a Seat márkaigazgatója elmondta, hogy azokat a vásárlókat célozzák meg, akik nem szeretnének volumenmodellt vásárolni, de német prémiumautóban sem ülnének szívesen, hanem olyan egyedi autót keresnek, amely nem jön velünk szembe minden nap az utakon.

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Új márka felépítésére szánta el magát a Seat: Cupra néven önálló brandet hozott létre a sportos modelljeinek. Hogy mindez miért is lehet jó stratégia, még nem teljesen világos, de az első fecske, a 300 lóerős Cupra Ateca izgalmas újdonsága a piacnak.

Jövőre három újabb modell érkezhet a kínálatba, az új Leon alapjaira épülve bemutatkozhat az ötajtós és a kombi Cupra Leon, valamint a Cupra Formentor is, amely egy nagyteljesítményű plug-in hibrid lesz. Az előzetes információk alapján a Formentor a beépített akkumulátorcsomaggal tisztán elektromos módban 50 kilométer megtételére lesz képes WLTP menetciklusban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.