Lakóautós és teherautós esett egymásnak egy körfogalomban

Lakóautós és teherautós esett egymásnak egy körfogalomban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Adriai-tengerhez tartó szlovák sofőr került összetűzésbe egy magyar teherautó sofőrrel Szombathelyen. A több száz méteres kakaskodás balesettel, majd tettlegességgel zárult.

Szombathely felé tartott az M86-os autóúton egy magyar rendszámú teherautó, ami az autóutat elhagyva át akart sorolni a belső sávba, ami a 86-os út felé visz. A belső sávban azonban egy szlovák rendszámú lakóautó haladt, ami egy vitorlást vontatott.

A teherautó vezetője dudálással fejezte ki rosszallását amiatt, hogy a lakóautó vezetője nem engedte sávot váltani. A teherautó vezetőjének elmondása alapján néhány száz méterrel arrébb az ismételten kétsávosra szélesedő úton ő a külső sávban haladt, mellette a belső sávban pedig a lakóautó – írta az eset körülményeiről a 112 Press.

A magyar sofőr szerint a lakóautó vezetője ráhúzta a kormányt, emiatt ő fékezni kényszerült, majd áttért a belső sávba. A lakóautó kisorolt a szélső sávba. Így érkeztek meg a Zanati úti körforgalomhoz.

A teherautó egyszerre hajtott be a lakóautóval, majd elé került. A teherautó vezetője szerint egy, az Ipari útról kihajtó jármű miatt hirtelen fékezésre kényszerült, ekkor hajtott bele hátulról az lakóautó.

A családjával utazó szlovák sofőr kipattant az autóból és a magyar sofőr szerint egy „viperaszerű” tárggyal betörte a teherautó oldalablakát. A magyar sofőr ekkor szerzett kisebb sérüléseket.

A szlovák sofőr a 112Press kérdésére azt mondta, hogy a magyar teherautó bevágott elé a körforgalomban, majd a sofőr szándékosan a fékbe taposott, hogy megbüntesse. Rákérdeztek nála a viperára is, azonban a sofőr megmutatta, hogy egy függöny felakasztására szolgáló teleszkópos rúdról volt szó, ami a lakóautó tartozéka.

A lakóautó hűtővize elfolyt az ütközésnél. A lakóautó vezetője elmondta, hogy szerinte a körforgalomba mellette behajtó teherautó vezetője elé vágott, és azonnal a fékbe taposott, így esélye sem volt megállni a hajót vontató lakóautóval.

A lakóautó vezetőjét végül előállították a szombathelyi rendőrkapitányságra.

(A címkép a 112 Press által készített fotó.)