Épül a berlini Tesla-gyár, hét világháborús bombát már találtak is

Épül a berlini Tesla-gyár, hét világháborús bombát már találtak is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hét amerikai, II. világháborús bomba hatástalanítása és elszállítása lassította a napokban a Tesla németországi üzemének földmunkáit.

A bombák egyenként 50 kilósak voltak a Reuters beszámolója szerint. Ilyen építkezéseken Európában – közte Magyarországon is – nem ritka, hogy háborús bombákat találnak. A legutóbb például Köln mellett egy féltonnás légibombát találtak a város nyugati részén egy építkezés talajmunkái során.

Szakértők szerint Németország területén még nagyjából 300 ezer tonnányi fel nem robbant, a szövetségesek által ledobott légibomba hever országszerte a folyókban és a föld alatt.

A Tesla gyára a német főváros melletti Gruenheideben épül fel és az előzetes hírek szerint évente 500 ezer autót, valamint akkumulátorokat fognak itt gyártani.

A kaliforniai vállat a 300 hektáros földet – amelyen az üzem áll majd – 40,91 millió euróért vásárolta. A terület nagyjából akkora, mint a New York-i Central Park.

Kilőtt a Tesla, már a Volkswagent is lehagyta

Túllépte a 100 milliárd dolláros határt a Tesla értéke, amivel lekörözte a Volkswagent is, így már csak a Toyota áll előtte 230 milliárd dollárral. Mindezt annak ellenére, hogy a Tesla eladásai még mindig messze elmaradnak a benzin- és dízelautókat gyártó óriásoktól. Elon Musk azonnal minimum 50 millió dollárral gazdagodott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások