Elengedték az infarktusa miatt rossz helyen parkoló nő bírságát

Elengedték az infarktusa miatt rossz helyen parkoló nő bírságát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Valóban fennáll a büntethetőséget kizáró ok.

15 ezer forintra bírságolták meg egy szabálytalanul leparkoló 74 éves nőt a bdapesti Terézvárosi Önkormányzat Közterület-felügyelet munkatársai, aki autójával azért állt meg rossz helyen, mert szívinfarktust kapott. A police.hu szombat délelőtt írt az ügyről, aminek jó vége lett:

a terézvárosi rendőrök soron kívül elbírálták az ügyet, a folyamatba helyezett szabálysértési eljárást pedig még pénteken megszűntették.

A nő egyébként a Blikknek elmondta, miután rosszul lett, csak az lebegett a szeme előtt, hogy mentse a mellette ülő, fogyatékossággal élő fia és saját, illetve a többi autós életét, ezért parkolt le egy kereszteződés után. A lapnak azt mondta, hogy érthető, hogy megbüntették, mert nem tudhatták, mi történt, az viszont felháborította, hogy később nem engedték el a büntetését.

A rendőrök arra jutottak az eljárás során, hogy minden úgy történt, ahogyan az idős nő mondta. Azaz, fennáll a büntethetőséget kizáró ok.

A közterület-felügyelők egyébként azt közölték korábban, hogy ilyen esetekben nem mérlegelhetnek, a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg.

Vizsgálja a rendőrség az infarktusa miatt rossz helyen parkoló, majd megbírságolt nő ügyét

A közterület-felügyelet szerint méltányossági kérdésben a hatóságnak kell döntenie.

Hozzászólások