Az első hivatalos fotó a Mercedes EQS luxus-villanyautó külsejéről

Az első hivatalos fotó a Mercedes EQS luxus-villanyautó külsejéről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már nem kell sokat várnunk a közelmúltban generációváltáson átesett S-osztály elektromos testvérmodelljének hivatalos leleplezésére.

A Mercedes tavaly ősszel leplezte le a teljesen megújult S-osztályt, mely luxusszedánból nem készül tisztán elektromos kivitel, viszont jó ideje nyílt titok, hogy a típus EQS néven kap egy belsőégésű motor nélküli testvérmodellt.

És ezt az egyelőre meglehetősen titokzatos újdonságot most először mutatja meg nekünk a német gyártó, íme az új MEA platformra épülő EQS oldalnézetét felvázoló kedvcsináló felvétel:

Ilyen kívülről...
©
...és ilyen a műszerfalán lévő Hyperscreen.
©

A faltól falig hiperkijelzőt felvonultató EQS előfutára a 2019 őszén debütált Vision EQS volt, mely koncepcióautó 470 lóerős teljesítménnyel és 760 Nm-es nyomatékkal rendelkezik, ami elegendő ahhoz, hogy a 0-100-as gyorsulást alig 4,5 másodperc alatt le lehessen tudni. Az 50:50 százalékos ideális tömegeloszlású, alacsony súlypontú luxusautó végsebessége 200 km/h feletti.

©

A padlóba integrált akkumulátor kapacitása mintegy 100 kWh és a gyártó közlése szerint a WLTP-szabvány szerinti hatótáv körülbelül 700 kilométer körül alakul. Amennyiben egy 350 kWh teljesítményű Ionity töltőre csatlakoztatjuk a Vision EQS-t, akkor alig 20 perc alatt megoldható a 80 százalékosra feltöltés.

©

Az 5,3 méter hosszú, 2,08 méter széles és alig 1,44 méter magas villanyautó tengelytávolsága 3,26 méter, látványos kerekei pedig 24 colosak. A típus végleges változatának hivatalos leleplezésére várhatóan még idén tavasszal sor fog kerülni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.