Budapest, 2006. február 8. - A humáninformatikai piacot vezető NEXON árbevétele tavaly 24%-al növekedett, így túllépte a kétmilliárd forintot. A piac folyamatos konszolidációja miatt elképzelhető, hogy a növekedés finanszírozására a vállalat idén külső forrásokat von be.

Mozgalmas évet zárt 2005-ben a NEXON. A vállalat a GriffSoft Rt.-vel megkötött együttműködés keretében a bérügyviteli üzletág átvétele, új toborzás-kiválasztási szoftverének bemutatása és a Budapesti Gazdasági Főiskolával kialakított stratégiai együttműködés létrehozása mellett mintegy 300 új szerződést kötött, így ügyfeleinek számát 2 500 fölé, bevételét pedig 2 027 millió forintra növelte.

A DaimlerChrysler, a Deutsche Lufthansa, az ERDÉRT Rt., a Fornetti Kft., a Kodolányi János Főiskola és Magyar Iparművészeti Egyetem megszerzése mellett az elért eredmény jelentős részben az outsourcing üzletág növekedésének köszönhető, mely 54%-os bővülésével tavaly is a NEXON legdinamikusabban fejlődő üzletága lett. A NEXON teljes bevételének 40%-át elérő nexONSOURCE legnagyobb sikere a cég győri irodájához kapcsolódik, mely tavaly kezdte meg a NOKIA és a Philips kihelyezett bérszámfejtését.

Konszolidálódó piacon

A vállalat kulcstevékenységének számító bérügyvitel esetében még a multinacionális cégek – többek között a NEXON partnerének számító Microsoft és Oracle – is sokszor a hazai fejlesztésű bérmodulokra szavaznak, mivel a terület által igényelt speciális jogi, bérszámfejtési és informatikai szakértelem megteremtése mellett a jogszabályváltozásokhoz kapcsolódóan sűrűn kell frissíteni a termékeket is.

A folyamatos fejlesztési kényszer a bérügyviteli piacot konszolidálja, így csak a tőkeerős vállalkozások tudnak lépést tartani a változásokkal. „Tavaly ősz óta rekord mennyiségű jogszabályváltozásra került sor, így a z idei adótörvények követése vízválasztó lehet a bérügyviteli szoftvereket fejlesztő cégek körében. Ezen kívül növekednek a magyar vállalatok adminisztrációs terhei is, ami feltehetően a bérügyviteli outsourcing további erősödéséhez vezet.” – értékeli a trendeket Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető igazgatója .

Növekedés külső forrásból?

Ocskay Szilárd kiemelte, hogy a 2006-os évben az eddigi növekedési ütem megtartása mellett a jövőt megalapozó belső fejlesztésekre koncentrálnak. Mivel a dinamikus növekedés eredményeképpen közel kétszázra nőtt a vállalat munkatársainak száma, ezért az idei év tervei között szerepel egy új budapesti szolgáltató központ felépítése. Ocskay elmondta, hogy bár a NEXON fennállásának tizenhét esztendeje alatt a vállalat eddig még minden fejlesztését belső forrásból finanszírozta, a tervezett fejlesztések nagysága és az esetleges további felvásárlások erőforrás igénye miatt fontolóra veszi cégének tőzsdei bevezetését is, amit az elmúlt évek folyamatos fejlődése és a cég biztos pénzügyi alapja lehetővé tesz.

NEXON mérföldkövek 2005-ben

2005. január – A NEXON megkezdi új Windows alapú bérügyviteli programjának, a nexONBÉR-nek bevezetését. A vállalat megállapodik a Microsofttal, melynek értelmében a nexONBÉR-t speciális kedvezménnyel kínálja a Microsoft Axapta és Navision vállalatirányítási rendszerekhez.

2005. április – Akkreditált felnőttképzési intézménnyé válik a nexONEDU, a NEXON 2004-ben létrehozott oktatási központja. Az üzletág első teljes évét 50 milliós bevétellel zárja.

2005. április - A GriffSoft Informatikai Rt.-vel megkötött együttműködés keretében a NEXON átveszi a GriffSoft bérügyviteli üzletágát.

2005. május – A NEXON – az elmúlt évhez hasonlóan - 1 millió forinttal támogatja a Fővárosi Állat- és Növénykertet. A vállalat üzleti eredményének két százalékát karitatív célokra fordítva ezen kívül kiemelten támogatja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását és a helyi közösségek sportolási és kulturális tevékenységét, valamint a felsőoktatási intézményeket.

2005. június – A NEXON budapesti székházában vendégül látja Simon Brown-t, a Microsoft európai, közel-keleti, valamint afrikai régió Fejlesztési platform üzletágának igazgatóját, aki felkéri a vállalatot, hogy vegyen részt a Microsoft technológiákat az elsők közt alkalmazó cégeknek indított speciális programban.

2005. november – A NEXON bemutatja új toborzási-kiválasztási szoftverét. A nexONHR humánerőforrás-gazdálkodás rendszerrel integrált, de önállóan is kapható nexONJob a kiválasztási folyamat nyomon követését beépített automatizmusokkal, csoportos pályázatkezelési funkciókkal támogatja, így jelentősen megkönnyíti a toborzási és kiválasztási feladatok ellátását.

2005. november – A NEXON a Microsoft Magyarországgal folytatott szoros együttműködés gyümölcseként még piaci megjelenése előtt vezette be Magyarországon a Microsoft SQL Server 2005-öt. A Microsoft hivatalos hazai termékbejelentő konferenciájának nyitóelőadásán Ocskay Szilárd vendégelőadóként Vityi Péterrel, a Microsoft ügyvezető igazgatójával közösen ismertette az új megoldás informatikai és üzleti előnyeit.

2005. november – A NEXON stratégiai együttműködést köt a Budapesti Gazdasági Főiskolával. Így a vállalat támogatásával a főiskolán „Humán Labor” jön létre, ahol a hallgatók számára a kompetencia-menedzsment tárgy keretein belül a humáninformatikai rendszerek gyakorlati megismerésére nyílik lehetőség.

2005. december – A NEXON és az Oracle stratégiai megállapodást ír alá, melynek értelmében a vállalat Oracle platformon is elérhetővé teszi bérügyviteli rendszerét. A NEXON erre az időre több mint 500 BERENC ügyfelét állítja át Windows alapú nexONBÉR-re.


X

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

Támogatja az EP, hogy jogállamisághoz kössék az EU-pénzeket, a Fidesz nemmel szavazott

Támogatja az EP, hogy jogállamisághoz kössék az EU-pénzeket, a Fidesz nemmel szavazott

Új miniszteri biztost neveztek ki az alaptanterv bevezetésének előkészítésére, ismerős arc kapta a feladatot

Új miniszteri biztost neveztek ki az alaptanterv bevezetésének előkészítésére, ismerős arc kapta a feladatot

A szuperhősöket legyőzte az ego

A szuperhősöket legyőzte az ego

Kizárhatják a Barcelonát a Király Kupából

Kizárhatják a Barcelonát a Király Kupából

Különleges androidos mobil érkezik: igazi kétkijelzős telefont villanthat az LG

Különleges androidos mobil érkezik: igazi kétkijelzős telefont villanthat az LG