Egy orosz app „segít” elkerülni a városokat, ahol "túl sok" a meleg

Egy orosz app „segít” elkerülni a városokat, ahol "túl sok" a meleg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az AirBnB orosz megfelelője, a MyLinker új, „hiánypótló” funkcióval bővült: abban „segít” a felhasználónak, hogy véletlenül se utazzon olyan orosz városba, ahol „túl sok” a meleg. Szóval Szibéria és Kamcsatka kizárva.

A GayLocator nevű orosz alkalmazás ugyanis azt mutatja, hogy hol a legalacsonyabb, illetve a legmagasabb a melegek száma az országban. A kezdeményezés nem a semmiből jött, hanem egyfajta válaszként az AirBnB diszkriminációellenes szabályainak bevezetésére, miszerint nemi és szexuális orientációja miatt nem egyetlen vendéget sem utasíthatnak el a szállásadók – írja a Humenonline.

“Igenis el lehet utasítani a melegeket, mert jogunk van szabadon dönteni. Mindenkinek a saját döntése, hogy mit csinál a tulajdonában álló lakással, a saját dolga, hogy kit fogad be” – nyilatkozta a MyLinker alapítója, Rogyion Kadirov.

A homofób algoritmus egyébként faék egyszerű és meglehetősen álságos: azt nézi, hogy az adott városban hányan kerestek rá a melegpornó szavakra, majd ezt összeveti a lakosság számával. Szóval jobb, ha nagy ívben elkerüljük Szentpértervárt, mert az oldal szerint ott vörös melegriasztás van érvényben, de Kamcsatka és Szibéria is forró.

Teremtett-e Isten homoszexuálisokat?

„Isten nem teremtett homoszexuális embereket. Mindannyian heteroszexuálisnak vagyunk teremtve. Mi azt gondoljuk, hogy minden ember heteroszexuális, néhányunknak azonban a homoszexualitás problémájával kell megküzdeniük. (...) A hímvessző a férfiasság legfontosabb jelképe, mely félreérthetetlenül jelzi, hogy a férfi és a nő különbözik egymástól.

Hozzászólások