Gary Oldman fia nyílt levélben védte meg apját

Gary Oldman fia nyílt levélben védte meg apját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Donya Fiorentino, Gary Oldman harmadik felesége az Oscar-gála után a TMZ-nek beszélt arról, hogy nem túl boldog volt férje friss Oscar-díja miatt. Szerinte az Akadémia zaklatót díjazott. Most Gulliver Oldman tett közzé nyílt levelet, hogy világossá tegye: az apja soha nem bántotta az anyját.

Fiorentino 2001-ben vádolta meg Gary Oldmant azzal, hogy négyéves házasságuk alatt fizikailag és érzelmileg is visszaélt vele, egyszer pedig egy telefonnal is megütötte. Oldman tagadta a vádakat, azt mondta, a telefonon vitatkoztak, és véletlenül ütötte meg őt. A Los Angeles-i legfelsőbb bíróság végül nem emelt vádat, és Oldmannek ítélte a házaspár két gyerekének a felügyeleti jogát.

Most Gulliver, Oldman 20 éves fia tett közzé nyílt levelet, amiben leírja: apja soha nem bántalmazta anyját, és minden erről szóló cikk hazugság.

„Szomorú és fájdalmas, hogy ezek a hazugságok újra megjelentek, holott ez az ügy évekkel ezelőtt lezárult, nem véletlenül” – írja az ifjú Oldman, aki szerint a kattintásvadász bulvármédia és az újságírók felelőtlensége miatt terjednek újra a hamis vádak.

Mint írja, az apja esetében egyedül az ártatlanság létezik, mivel sosem volt bűnös. Szerinte erre már maga a nyílt levél is bizonyíték, illetve az is, hogy a gyermekelhelyezési perben az apjuknak ítélték őket. A gyermekfelügyeleti jogot csak ritkán kapják meg férfiak – teszi hozzá.

Apám a csillag, ami vezet engem, ő az én egyetlen hősöm. Apám az az ember, akivé egy nap szeretnék válni. Életem minden órájában hálás leszek azért, amiért ő és csak ő nevelt fel engem. Anyám élete nagy részében szomorú és zűrös ember volt

– áll a nyílt levélben. Gulliver szerint bár az anyja hozta erre a világra, soha nem tanította meg, hogy hogyan legyen annak része. Azt írja, az anyja hazugságai mindenkinek fájdalmat okoztak a családban.

„Ott voltam az állítólagos incidensnél, és nem lehetek ennél világosabb: nem történt meg. Aki ezt állítja, az hazudik.” A levélben leírja azt is, hogy 13 éves korában – saját nyugalma érdekében – minden kapcsolatot megszakított az anyjával. Szerinte édesapja bármit megtenne a családjáért, fantasztikus, tehetséges ember, és megérdemli, hogy végre boldog legyen – írja a Variety.