Meghalt Keith Flint, a Prodigy frontembere

Meghalt Keith Flint, a Prodigy frontembere

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

49 évesen, az otthonában érte a halál.

A brit sajtó úgy tudja, Keith Flintre essexi otthonában találták holtan. Az Independent cikke szerint a rendőrség magyar idő szerint délután fél egykor még a zenész házában helyszínel.

Az essexi rendőrség szóvivője a The Sunnak azt mondta, a bejelentő azért hívta őket reggel nyolc óra után a dunmowi házhoz, mert aggódott egy férfi állapota miatt. "A helyszínre érve megállapítottunk, hogy a 49 éves férfi a helyszínen elhunyt."

A mentőszolgálat hasonló tájékoztatást adott: egy eszméletét vesztett férfihoz hívták őket, aki elhunyt, mire a helyszínre értek.

A brit Prodigy a magyar fesztiválok rendszeres vendége volt, idén augusztusban a SZIN-en lépett volna fel.

Keith Charles Flint  1969-ben szülezett  Redbridge-ben. A 80-as évek végén találkozott Liam Howlett DJ-vel egy rave clubban, és bejelentkezett, hogy egy barátjával, Leeroy Thornhill-lal táncolnának a zenéjére. Így alakult meg állítólag 1990-ben a Prodigy (amely valószínűleg Liam "Moog Prodigy" nevű szintetizátoráról kapta a nevét).
A zenekarban egy darabig csak táncolt, de 1996-ban megírta, és felénekelte a "Firestarter" című dalt, ennek klipjében ismerte meg a világ Flint jellegzetes punk megjelenését.  Innentől már Flint is és Howlett is énekelt.
Flint a  fő zenekar mellett több egyéni projekttel kísérletezett, egyik együttese a Flint.
Dlint a műsorvezetővel Gail Porterrel volt együtt, mielőtt Gail a Toploader gitárosához, Dan Hipgravehez ment volna hozzá. A "Szépség és a Szörnyeteg"-ként voltak ismertek eltérő megjelenésük miatt. A pár 2000-ben ment szét, mert Porternek nehéz volt nap mint nap ingáznia a munkája miatt a városba, és a kapcsolatuk nem működött. 2006. december 16-án Flint feleségül vette Mayumi Kait, aki egy japán DJ.
A 90-es évek végén, amikor a The Prodigy az üzleti csúcsán volt, Flint Angliában a piercingjeiről és tetoválásairól lett ismert. Egy interjúban elmondta, hogy a legfájdalmasabb tetoválása az "Inflicted" szöveg a hasán. Úgy érezte magát, mintha egy oltáron lenne, és rituálé keretében egy szörnyeteg támadna rá. A tetoválást Liam Howlett tervezte.
Flint lelkes motoros volt és a West Ham United, londoni focicsapat támogatója.

Keith Charles Flint 1969-ben született Redbridge-ben. A 80-as évek végén találkozott Liam Howlett DJ-vel egy rave clubban, és rögtön bejelentkezett, hogy egy barátjával, Leeroy Thornhill-lal táncolnának Howlett zenéjére. Ebből az együttműködésből alakult meg 1990-ben a Prodigy. (A zenekar valószínűleg Liam "Moog Prodigy" nevű szintetizátoráról kapta a nevét.

A The Fat of the Land 1997-es nagy sikerű lemezén a Prodigy fontos stílusváltáson esett át, dalaik polgárpukkasztóak, jóval vadabbak lettek, mint az első két albumon szereplő számok. Flint itt lett a zenekar arca, a Firestarter – ami három hétig uralta a brit toplistákat – énekeseként, jellegzetes punkfigurájaként meghatározta a zenekar imázsát.

 De ezen az albumon szerepel a Breathe is, ami szintén első lett a slágerlistán. Az együttes harmadik albumát az MTV Music Awardson is jelölték a legjobb lemez kategóriában, de végül a Radiohead OK Computere nyerte meg a díjat.

Az Omen volt az Invaders Must Die egyik legfontosabb dala: 2009-ben a Prodigy kicsit visszatért a technós hangzáshoz, az újabb váltást pedig a kritika is szerette. A bulihangulatot egy koncertfelvételekből készült klippel tolták a csúcsra:

Flint a fő zenekar mellett több egyéni projekttel kísérletezett. Piercingjeiről és tetoválásairól is ismert volt. Egy interjúban elmondta, hogy a legfájdalmasabb tetoválása az "Inflicted" szöveg a hasán. Úgy érezte magát, mintha egy oltáron lenne, és rituálé keretében egy szörnyeteg támadna rá. A tetoválást Liam Howlett tervezte.

Lelkes motoros volt, és a West Ham United, londoni focicsapat támogatója.

Hozzászólások