Emészthetetlen az ország (propaganda lapjaiból készült) tortája

Emészthetetlen az ország (propaganda lapjaiból készült) tortája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékének egyik hallgatója elkészítette az Ország - alternatív - Tortáját. Az összetevők kormánybarát újságok.

Monhor Viktória, a budapesti Képzőművészeti Egyetem hallgatója Narancsvarázs című diplomamunkája részeként újságtortát készített. Ahogy írja a Facebookján: az emészthetetlen alkotás 80 százalékban Lokálból és Ripostból, 20 százalékban Magyar Nemzetből és Magyar Hírlapból készült.

Az ötletet a neoavantgárd képzőművésztől Erdély Miklóstól kölcsönözte. A tranzitblog egy évekkel ezelőtti posztja szerint Erdély az 1960-as években találta ki az Újságtorta ötletét, de ő maga sosem valósította azt meg. A kilencvenes években Altorjay Gábor és Szentjóby Tamás készítették el az első verziót. Az Újságtorta egy olyan ehetetlen étel, amit - Szentjóby szavaival élve - mégis mindenki megesz nap, mint nap - fogalmaz a blog.

A 444.hu utolérte a torta készítőjét: Monhor Viktória az alkotást Lipcsében készítette el, és egy fiktív diplomavédésre hozta haza Magyarországra.

Hozzászólások