szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Január végén jelentette be a kerület, hogy közterület-használati engedélyhez köti az e-rollerek utcai tárolását. Most bekeményítenek.

Bírságot szabnak ki az engedély nélkül parkoló e-rollerek miatt – közölte Budapest VI. kerületének polgármestere. Soproni Tamás a közösségi oldalán azt írta:

Az elmúlt hetekben visszatértek az e-rollerek a kerületbe, noha a tárgyalásokat az üzemeltető Lime-mal nem zártuk le. A széthagyott, eldobált rollerek megint ott vannak az utcákon, akadályozzák és veszélyeztetik a közlekedést, rontják az utcaképet.”

Soproni hozzátette, hogy az önkormányzat megoldásra törekszik, ezért nemrég területbejárást is tartottak, amelynek során rollertárolók lehetséges helyeit térképezték fel.

Amíg azonban nem születik egyezség a Lime és az önkormányzat között, addig az utcán engedély nélkül parkoló e-rollerekre bírságot szabunk ki”

– jelezte, hozzáfűzve, hogy a közterület használata ugyanis a Lime-nek ugyanúgy engedélyhez kötött és pénzbe kerül, mint bárki másnak. A cég azonban nem kért engedélyt, és nem is fizet.

Ahogy megírtuk, január végén közterület-használati engedélyhez kötötte az e-rollerek utcai tárolását Terézváros képviselő-testülete. Az intézkedéssel a képviselők a közlekedők biztonságát, az itt lakók érdekeit és az utcaképet védik.

Azt megelőzően Erzsébetvárosban döntöttek úgy, hogy talált tárgyként kezelik azokat az e-rollereket, amelyeket úgy tesznek le, hogy akadályozzák a gyalogos forgalmat. Tavaly nyáron a Belvárosból kivonult a Lime, novemberben pedig arról cikkeztünk, hogy a kormány kitiltotta a Kossuth Lajos térről az egyszerű közlekedési eszközöket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyurcsány Ferenc: "Nem lesz itt baj. Meggyógyulok"

Gyurcsány Ferenc: "Nem lesz itt baj. Meggyógyulok"

Meghalt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője

Meghalt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője

Szándékosan hajtott egy menekülő autós elé egy kamionos Los Angelesnél – videó

Szándékosan hajtott egy menekülő autós elé egy kamionos Los Angelesnél – videó