47 magyar író- és költőnő művének címét festették fel egy vízivárosi lépcsősorra

47 magyar író- és költőnő művének címét festették fel egy vízivárosi lépcsősorra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendkívül színes lett a végeredmény.

Különleges alkotással készült a Budavári Önkormányzat a nőnap alkalmából: egy vízivárosi lépcsősor 47 fokára 47 magyar írónő és költőnő művének címét festették fel.

Boldog Nőnapot, Víziváros! Reggeli fotóim a Budavári Önkormányzat nőnapi meglepetéséről. A Glücklich Vilma lépcsőn, a...

Közzétette: Víziváros – 2021. március 8., hétfő

Az önkormányzat a Facebookon azt írja, a mindenki számára megtekinthető alkotással a magyar nők az irodalomra, és tágabb értelemben véve a magyar kultúrára gyakorolt hatását mutatják be, Babos Zsili Bertalan művészcsoportjának munkáján keresztül.

Hozzátették, nem is találhattak volna találóbb helyszínt erre, mint azt a vízivárosi lépcsősort, amelyet Glücklich Vilma (1872–1927) – a magyar polgári feminista mozgalom egyik vezetője – tiszteletére nevezett el a Budavári Önkormányzat 2020 decemberében.

Az önkormányzat egy videót is közzétett arról, hogyan készült el a színes lépcsősor:

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

NŐNAP ALKALMÁBÓL BEMUTATJUK: Nők, Lépésről Lépésre projekt
__________
Idén Nemzetközi Nőnap alkalmából egy különleges, mindenki számára megtekinthető alkotással készültünk: magyar nők az irodalomra, és tágabb értelemben véve a magyar kultúrára gyakorolt hatását mutatjuk be, Babos Zsili Bertalan művészcsoportjának munkáján keresztül.
Nem is találhattunk volna találóbb helyszínt erre, mint azt a vízivárosi lépcsősort, amelyet Glücklich Vilma (1872-1927) - a magyar polgári feminista mozgalom egyik vezetője - tiszteletére nevezett el a Budavári Önkormányzat 2020 decemberében.
Ha a Vízivárosban sétálnak, feltétlenül tekintsék meg ezt a különleges, nők előtt tisztelgő szabadtéri alkotást, amely bármikor megtekinthető.
Fogadják szeretettel kisfilmünket arról, hogyan is készült a “Nők, Lépésről Lépésre” projekt! magyar nők az irodalomra, és tágabb értelemben véve a magyar kultúrára gyakorolt hatását mutatjuk be, Babos Zsili Bertalan művészcsoportjának munkáján keresztül.Nem is találhattunk volna találóbb helyszínt erre, mint azt a vízivárosi lépcsősort, amelyet Glücklich Vilma (1872-1927) - a magyar polgári feminista mozgalom egyik vezetője - tiszteletére nevezett el a Budavári Önkormányzat 2020 decemberében.Ha a Vízivárosban sétálnak, feltétlenül tekintsék meg ezt a különleges, nők előtt tisztelgő szabadtéri alkotást, amely bármikor megtekinthető.Fogadják szeretettel kisfilmünket arról, hogyan is készült a “Nők, Lépésről Lépésre” projekt!
Hozzászólások