A megszokottnál kisebb lesz, de megtartják az idei Bánkitót

A megszokottnál kisebb lesz, de megtartják az idei Bánkitót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hazai zenekarokkal jön az idén még apróbb fesztivál.

A Bánkitó Fesztivál idén az eredetileg tervezett 2021. július 8-10. közötti időpontban rendezik meg Bánkon, a tó körül – közölték a szervezők, akik a bizonytalan körülmények ellenére bizakodóak, hogy júliusban már lehet majd biztonságosan fesztiválozni. „Mindannyian nehéz hónapokon vagyunk túl, de szerencsére a Bánkitó szuper közössége őszinte türelemmel és elfogadással támogatott bennünket. Sajnos a helyzet kiszámíthatatlansága ugyan hátráltatja a tervezést, és bár biztosan még nem lehet tudni, hogy milyen korlátozások lesznek, és milyen formában lesz lehetséges a fesztiválozás, több különböző eshetőségre is megvannak a megfelelő forgatókönyveink” – mondta Oláh Kata, a fesztivál ügyvezetője.

A szervezők szerint méretében ugyan a megszokottnál kisebb, de páratlan, házibuli hangulatot idéző kis fesztiválra készülhetnek a látogatók, ahol a tervek szerint kettő élőzenei és egy izgalmas elektronikus zenei helyszínen zajlanak majd koncertek. A magyar virtusnak megfelelően az idei talpalávalót a hazai zenekarok fogják hozni, míg a színház, civil-kult részlegen régi-új helyszínek lesznek a falu nyilvános tereiben, ahol szokás szerint lehetőség lesz elmerülni a kortárs magyar kultúra legjavából a független zenei szcénától kezdve a képzőművészeten át a színházig.

Miután elmaradt a tavalyi fesztivál, rengetegen döntöttek úgy, hogy áthozzák a jegyüket idénre, ezért, és az igencsak korlátozott kapacitás miatt, idén nagyon alacsony darabszámban értékesítenek jegyeket a fesztiválra, bérleteket például csak a hírlevél-feliratkozók tudnak majd venni – tették hozzá.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


Hozzászólások