szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legjobb tál díját hozták el Lyonból. 

A világ legelismertebb, kétévente megrendezett szakácsversenyének világdöntőjét január 26-án és 27-én bonyolították le Lyonban, ahol 24 ország csapatai mérték össze tudásukat. A fődíjat Franciaország hozta el Dánia és Svédország előtt, de a magyar csapatnak is jutott egy elismerés, mégpedig a legjobb tál díja – írja az Index

A magyar csapat – Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese, Fodor Noel commis, Szabó László coach és Dalnoki Bence csapatvezető – összesítésben a 13. helyen végzett. 

Kétféle ételt kellett készíteniük. A „The Hungarian Feast” (magyar lakoma) tál a következőket tartalmazta: faszénen grillezett szarvasgerinc libamájjal és fűszernövényekkel; bélszín, vajban pirított kovászos tésztával; szarvaspite „vadász módra” a magyar erdő kincseivel; meggy vilmoskörtés chutney-val; tokaji borral készített szarvasjus; erdei gombás ravioli kerti zöldségekkel; őzhúsleves Oolong teával.

A „Celery Kingdom” pedig a következő ételeket tartalmazta: vajban párolt homár sós citrommal és aromás fűszerekkel; friss zellersaláta gombakaviárral; arany zellerkrokett, friss fűszerekkel; zellerpüré, csicsóka és homár sabayon.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!