szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lényegesen kevesebb bűncselekmény történt a Sziget fesztivál környékén, mint tavaly, például a gépkocsi-feltörések száma a 2007-es 74-ről idén 17-re csökkent - mondta Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, összesen 276 bűncselekmény történt a Szigeten, míg tavaly 345. A bűncselekmények nagy részét - ahogyan a korábbi években is - a sátorból való lopás jelentette, összesen 146 ilyen eset volt idén, miközben tavaly 169. Emellett sok volt a Szigeten a zseblopás is. 

Sajnos, bár erre számítottak, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények is megjelentek a Szigeten; ezért a kábítószer-bűnözés elleni szolgálat szinte teljes létszámával végig kint dolgozott a fesztiválon - mondta a kapitány.

Beszámolt arról, hogy a rendőrök 21 embert fogtak el az egy hét alatt, lefoglaltak 678 Ecstasy tablettát, de találtak speedet, marihuánát, hasist is. A főkapitány elmondta: nem csak magyar állampolgárságú kábítószer-terjesztőket fogtak, volt köztük nigériai, kongói és elefántcsontparti is. Tavaly 18 dílert fogtak el a fesztiválon a rendőrök.

Tóth Gábor beszámolt arról is, hogy a Sziget környékén lényegesen kevesebb bűncselekmény történt, mint az elmúlt években. Tavaly 30 autólopás történt, idén 12, és amíg tavaly 74 gépkocsi-feltörést jelentettek a hatóságnak, idén mindössze 17-et - tette hozzá.

Fesztivál

Sziget: civilek a pályán - videó

Idén száz szervezetnek illetve közcélú intézménynek adott pályázati úton bemutatkozási lehetőséget a Sziget Fesztivál. Videós kollégáink a helyszínen jártak.

HavariaPress Fesztivál

Karambol miatt elmarad egy koncert a Szigeten

Nem tartja meg ma délutánra meghirdetett koncertjét az egyik együttes a Szigeten, mivel a zenekar hangszereit szállító kamion karambolozott, s nem érkezett meg - értesült a HavariaPress.

hvg.hu Fesztivál

Sziget anno és most - mi változott?

A kilencvenes évek elején rendezték – akkor még Diáksziget néven – az első Sziget Fesztivált. A mostani, sorrendben a tizenhatodik csak nyomokban hasonlít az akkorihoz. Ráadásul azok közül, akik akkor a kamasz- és a felnőttkor határán kitántorogtak a Szigetre, van, aki már gyerekestül érkezett. Munkatársunk összehasonlította mostani és a tizenöt évvel ezelőtti helyzetet.

MTI Gazdaság

Több mint 100 millió forint nyereséggel zárt a Sziget

Az econet.hu-csoporthoz tartozó Sziget Kft. első számításai szerint a budapesti Sziget Fesztivál százmillió forintot meghaladó többlettel zárt, és a látogatók száma elérte a 385 ezret - közölte az econet.hu a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

MTI Fesztivál

Teltház a Hajógyári-szigeten

Megtelt vasárnapra virradóra a Hajógyári-sziget - a szigetfesztiválon 70 ezer ember szórakozott, a bejáratra pedig kiakasztották a "Megtelt" táblát.

Rengeteg fogy az éttermi, mini tasakos ízesítőkből

Rengeteg fogy az éttermi, mini tasakos ízesítőkből

Több mint tízezer éves okkerbányára bukkantak a víz alatt

Több mint tízezer éves okkerbányára bukkantak a víz alatt

Bubópestis miatt egészségügyi készültség van egy kínai városban

Bubópestis miatt egészségügyi készültség van egy kínai városban