szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hagyományos tavaszi medvehagyma-napot az idén április 5-én rendezik meg a Mecsek alján.

Reggel 8-kor és 9-kor  az orfűi Kemencés udvarból indulnak a lovaskocsik a közeli erdőbe, hogy medvehagyma szüretre vigyék az érdeklődőket. Délelőtt 10-kor kerül sor a hivatalos önkormányzati  rendezvénynyitóra a Medvehagyma Térplasztikánál.

Reggelire mi mást, mint medvehagymás lepényt és vajas kiflit  kínálnak a vendégeknek. Sor kerül medvehagymás ételek főző – és sütőbemutatójára, lesz medvehagyma méz és tea kóstoló. Előadást tart Baltás Zsuzsa, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének rendfőnőknője és Nagy István méhész.Tóth Béla mezőgazdasági mérnők a medvehagymás erdei praktikákba avatja be a tisztelt nagyérdeműt. Rákos Ildikó aznap nyíló gasztronómiai fotókiállításának témája:Mindennapok étrendje.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

A Gerlóczy lett az Év Kávéháza

A Kávéházak.hu portál idén ötödik alkalommal állította össze a kávéházak Top 100-as listáját, s adta ki a legjobbnak járó díjat.

hvg.hu Gasztro

Milliók az iloki borospincékbe

Horvátország legkeletibb pontja, Ilok nemcsak természeti szépségeiről és kulturális-történelmi emlékeiről, hanem borkultúrájáról is híres. Mostanság több millió kunát fordítanak arra, hogy a terület borospincéit felvirágoztassák.

hvg.hu Gasztro

Reneszánsz ételek

Reneszánsz évet tartanak idén itthon, a kulturális intézmények gazdag programmal várják az érdeklődőket. Így a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is, ahol a jövő héten nyíló kiállításon az újjászületés korszakának gasztronómiájával ismerkedhetnek meg a látogatok.

hvg.hu Gasztro

Sonkafesztivál Bábolnán

Néhány helyen ma is él még a szokás, hogy húsvétkor a sonkát és a bort a templomba viszik szenteltetni.

hvg.hu Gasztro

Emmaus-járás

A Mecsekalji Borvidéken Mohács és Bóly között vezet a Fehérborút.