szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mecsekalji Borvidéken Mohács és Bóly között vezet a Fehérborút.

A nevezetes bólyi pincesoron kora tavasztól késő őszig várják a borturistákat. A kóstolások mellett rendre különböző programokat is meghirdetnek.

Húsvét hétfőn, március 24-én nyitnak a pincék a régi , német hagyomány, az Emmaus-járás felelevenítésével. /Az Evangelium szerint két tanítvány Emmausban találkozott a feltámadt Jézussal/. Ilyenkor a bólyiak szertartásosan végigjárják a pincéket, megemlékeznek a feltámadásról, köszöntik a gazdákat és  közösen ünnepelnek az idelátogatókkal.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Lőrincz Zsolt Gasztro

Pajtában sült először

Földünkön mintegy 195 ezer négyzetkilométeren burgonyát termesztenek. Évente több mint 300 ezer tonnát takarítanak be belőle, ennek több mint felét a fejlődő országokban. Azonos területi adottságok mellett, akár zordabb éghajlati viszonyok közt is több tápanyag nyerhető ki belőle, mint bármilyen más növényből. Hazánkban is jelentős az egy főre jutó fogyasztás: 50-55 kg.

hvg.hu Gasztro

Milliók az iloki borospincékbe

Horvátország legkeletibb pontja, Ilok nemcsak természeti szépségeiről és kulturális-történelmi emlékeiről, hanem borkultúrájáról is híres. Mostanság több millió kunát fordítanak arra, hogy a terület borospincéit felvirágoztassák.

Vétek György Gasztro

A hónap séfje: Cseh János - Gundel

Cseh János 1968-ban Eigen Egon tanítványaként kötelezte el magát a szakácsmesterség mellett. Szállodák konyháin kezdett tanulóként, és az ötcsillagos Sofitel (korábban Hyatt) konyhafőnökeként hagyta maga mögött a hotelek világát. Március elsejétől a magyar vendéglátás emblematikus,nemzeti intézményének számító Gundel étterem séfje.

hvg.hu Gasztro

A Gerlóczy lett az Év Kávéháza

A Kávéházak.hu portál idén ötödik alkalommal állította össze a kávéházak Top 100-as listáját, s adta ki a legjobbnak járó díjat.

hvg.hu Gasztro

Reneszánsz ételek

Reneszánsz évet tartanak idén itthon, a kulturális intézmények gazdag programmal várják az érdeklődőket. Így a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is, ahol a jövő héten nyíló kiállításon az újjászületés korszakának gasztronómiájával ismerkedhetnek meg a látogatok.

hvg.hu Gasztro

Sonkafesztivál Bábolnán

Néhány helyen ma is él még a szokás, hogy húsvétkor a sonkát és a bort a templomba viszik szenteltetni.