szerző:
Tetszett a cikk?

Szeretnénk egy tévedést eloszlatni: igenis mindenhez lehet sört inni, csak sajnos a világos lager sörök alapvetően a sós és a csípős ízekkel stimmelnek. Könnyű a belgáknak, hiszen olyan széles a sörválasztékuk, hogy még édes desszertekhez és savanyúságokhoz is tudnak sört ajánlani.

A hazai sörfogyasztás a világos lagereket preferálja, így a sörkorcsolyák zöme is ehhez az ízvilághoz igazodik. Ezért merjük bátran állítani, hogy a bacon, ami mifelénk a vékonyra szeletelt császárszalonnát jelenti, ideális sörkorcsolya alapanyag. Sok mindent csavarhatunk bele, a lényeg az, hogy negyedóra alatt megsüljön.

Aréna 2000 kiadó

Így lehet baconba csavarni virslit, kolbászt, bébihagymát, de akár kimagozott szilvát, sőt, datolyát is (a magok helyébe tölthetünk fetasajtot, kecskesajtot vagy mozarellát), de tapasztalatunk szerint csirkemájjal a legfinomabb. Ennek a sörkorcsolyának az elkészítése roppant egyszerű. A májakat azonos méretű darabokra vágjuk – magam két hüvelyknyi vastagságúra szoktam –, és a szalonnába csavarjuk. A boltban kapható, csomagolt baconszeletek többségének hosszúsága így épp kiad két köntöst a májnak. Ez a szalonnába csavargatás némi gyakorlattal percek alatt elvégezhető. Fűszerezést nem igényel, legfeljebb a tetejére szórhatunk kevés grillfűszert. Az így betekert májakat egy olajjal (ne adj isten, zsírral) kikent tepsibe vagy jénai tálba tesszük és 15 percig 170-180 fokra előmelegített sütőben sütjük.

Tálaláskor fogpiszkálóval átszúrjuk, így kényelmesen fogyasztható akár meccsnézés közepette is (vigyázó szemünket már a közelgő focivébére vetve). Kínáljuk friss, szeletelt zöldségekkel (paprika, paradicsom, kígyóuborka, hagyma), mellékeljünk mustárt és kiflikarikákat vagy szeletelt bagettet. S persze mindenképpen sört.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: sajttorta

A New York Cheescake a Nagy Almában legalább olyan jelkép, mint a minden sarkon árusított, nem is kicsit kiábrándító városi „forró kutya”.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: spenótos, tojásos pite

Mi sem természetesebb, mint hogy erre a hétre egy tartalmas, viszonylag könnyen elkészíthető és ízvilágában a húsvéti menübe tökéletesen passzoló pitét választottunk. De ha az ünnep elteltével a nyakunkon marad pár főtt tojás, akkor is szó szerint elsüthetjük őket ezzel a pitével.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: Bohnneintopf

Egy tál zöldbabos,avagy a Bohnneintopf, ez az étel igazi családi kedvenc. Egyszerű, gyors, finom és tápláló. A recept eredetileg kedves német ismerősöktől származik, így a név is rajtaragadt.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: croissant

Reggeli kávé és frissen sült péksütemény madárcsicsergéssel, napsütéssel. Ugye, az élet szép?