szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A focivébé csapatai pihennek, itthon viszont bemutatkozik a Borszerda válogatott.

A menüverseny részt vevői helyezési sorrendben

Ebédmenük

1. Étterem és Panzió a Vadászkürthöz – Sopron
2. Hotel Sopron – Sopron
3. Vörös Postakocsi – Budapest
4. Új Sipos Halászkert – Budapest
5. Hokuli Vendéglő – Budapest
6. Sphinx Étterem – Budapest
7. Nyárfás Étterem – Zsámbék
8. Bock Pince Panzió Étterem – Villány
9. Rigó Vendéglő – Kecskemét
10. Zsindelyes Étterem és Pálinkaház – Budapest
11. Szent Tamás Vendéglő – Esztergom
12. Fridolin Vendéglő – Miskolc
13. Pinkóczi Csárda – Balatonalmádi
14. Muskátli Vendéglő – Hollókő
15. Háry Vendéglő – Budapest
16. Café Provence – Budapest
17. Erlin Klub Galéria – Budapest
18. Don Leone Étterem – Budapest
19. Arany Kakas Vendéglő – Budapest
20. Caffé Vero Étterem és Kávéház – Budapest

Vacsoramenük
1. Étterem és Panzió a Vadászkürthöz – Sopron
2. Nyárfás Étterem – Zsámbék
3. Vörös Postakocsi – Budapest
4. Zsindelyes Étterem és Pálinkaház – Budapest
5. Sphinx Étterem – Budapest
6. Erlin Klub Galéria – Budapest
7. Bock Pince Panzió Étterem – Villány
8. Art Pub – Budapest
9. Háry Vendéglő – Budapest
10. Korona Étterem – Makó
11. iF kávézó – Budapest
12. Új Sipos Halászkert – Budapest
13. Fridolin Vendéglő – Miskolc
14. Hokuli Vendéglő – Budapest
15. Don Leone Étterem – Budapest
16. The Wine and Coffee House – Budapest
17. Szél Fiai Fogadó & Cellárium – Nyúl
18. Krisztina Panzió – Puszta Étterem – Balatonalmádi
19. Aranykacsa Étterem – Pécs
20. Café Provence – Budapest

Az erre az alkalomra meghirdetett speciális menüversenyt ebéd- és vacsora kategóriában is a soproni Vadászkürt étterem nyerte meg. A vendéglátóhely ebédre soproni babos-káposztás halászlét kínál 2009-es Jandl Kékfrankos Rozéval. Utána főételnek vargányás mangalicaszűzet 2008-as Luka Soproni Kékfrankossal. Desszertnek pedig könnyű mandulás-barackos habos kockát 2006-os késői szüretelésű Soproni Zenittel.

Vacsorára első fogásként az étterem konyhája a „kert összes zöldfűszerével” készülő madárfészek-salátát álmodott meg házi füstölésű szarvasgombacsíkokkal és fehér szarvasgombaolajjal, amihez 2007-es Taschner Irsai Olivért  pezsgőt kínál. Főfogásként Fertő-parti fogas filé kerül a tányérra mandulapalástban, olívaolajos-kapris burgonyapürével, amihez a tavalyi Ákos Soproni Királyleányka dukál. Desszertnek pedig kora nyári ízekkel, bazsalikommal és epervelővel ízesített piskótát szervíroznak 2006-os kései szüretelésű Iváncsics Zöldveltelini kíséretében. Ebéd kategóriában második helyen végzett a Hotel Sopron, harmadik lett a budapesti Vörös Postakocsi, míg vacsora kategóriában a második helyet a zsámbéki Nyárfás étterem szerezte meg ugyancsak a Vörös Postakocsi előtt.

Külön öröm volt a neves szakemberekből álló zsűrinek, hogy a menüverseny válogatottjába több budapesti étterem mellett pécsi, miskolci, villányi, balatoni, makói, hollókői, zsámbéki, kecskeméti, esztergomi és nyúli vendéglátóhelyek soroltak be. Valamennyi, az akcióhoz csatlakozó étterem megtalálható a Borszerda honlapján . S ha az étterem készített speciális menüt erre az alkalomra, akkor az ételleírások is elolvashatók. A menük mellett az oldal feltünteti az árakat is.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

Vébészünnapon borszerdázunk – menük

Mint már hírül adtuk, június 30-án lesz az idei első Borszerda. A hozzá kapcsolódó nyári menüverseny zsűrije kiválasztotta azokat az ételsorokat, amelyeket a jövő héten az ország több száz éttermében ajánlanak majd a hazai szőlőfajtákból készült borokhoz.