szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Jamie Oliver kitalált egy receptet, amely mindössze 10 perces előkészítést igényel és olyan bámulatos eredményt hoz, hogy attól minden vacsoravendég lélegzete eláll. Az első sokk maga az étel íze és látványa lesz, a második pedig a tény, hogy az egészet csak úgy odavarázsoltuk az asztalra.

Új sorozat indult a life-style.hu gasztro rovatában. A világ legegyszerűbb receptjei - szerintük. Nyilván lesz közöttük olyan, amelyet az olvasók egy része nem talál majd elég könnyűnek, de hetente jelentkeznek új megoldással és ahogy gyűlnek a receptek, egészen biztosan mindenki talál majd köztük kedvérevalót.

Ehhez a recepthez egy 5 kilós nyakvégi, csontos tarja darabra, vagy két darab kb. 2 kilós csont nélküli tarjára lesz szükségünk, bőrös kiadásban. Ez az adag úgy nagyjából 8-10 főre lesz elég.

Az első szabály, hogy jó előre vadásszuk le a húst a hentestől, egybesültnek való, minőségi darabokat ugyanis nehéz beszerezni. Ne magyarázkodjunk a hentesnek túl sokat azzal kapcsolatban, hogy milyen húst szeretnénk. Tapasztalatból tudjuk, hogy szakzsargonok nélkül az eredmény ritkán lesz tökéletes, ráadásul – a hűhó miatt – azonnali drámai fejcsóválásra és legalább másfélszeres felárra számíthatunk.

A teljes recepthez ide kattintson!

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!