szerző:
T. S.
Tetszett a cikk?

A brit trón várományosának sonka került az útipoggyászába. A Spanyolországban nemrég hivatalos látogatáson tartózkodó Károly herceget a legnevesebb andalúziai sonkakészítő lepte meg márkatermékével.

A trónörökösnek elegáns díszcsomagolásban adták át a huelvai Summum minősítésű különlegességet. Ezzel akarták kifejezésre juttatni elismerésüket az ökotermékek iránt elkötelezett walesi hercegnek. Közismert, hogy Károly élen jár az ökogazdálkodás elterjesztésében az Egyesült Királyságban. A Highgrove-i birtokán az organikus állattenyésztést és növénytermesztést meghonosító herceg cége, a Duchy Originals közel 200 bioterméket forgalmaz.

©

Nyilván a kiváló andalúz sonkának, amely teljesen természetes körülmények között készül, lesz keletje a trónörökös konyháján. Igaz, nem tudni, az angolok  közkedvelt ham and eggse  készül-e majd belőle, vagy Vilmos közeli esküvőjén kerül az ünnepi asztalra. Mindenesetre az ajándékozók reménykednek abban, hogy az ínyencség felkelti az ifjú Vilmos herceg és leendő arája, Kate Middleton érdeklődését, s akár a mézes heteik idején felkeresik a Sierra de Aracena és a Picos de Aroche vidékét, ahonnan a sonka származik.

A figyelemfelkeltő hercegi ajándék a Jamón de Huelva Summum prémiumminőséget jelöl, az őshonos ibériai sertésfajta, a fekete körmű Pata negra húsából, pontosabban hosszúkásra kivágott hátsó combjából készítik. Az andalúziai Huelva tartományban félvad körülmények között tartott haszonállatokat magyal- és paratölgyes erdőkben makkoltatják. Ez természetesen meghatározza a hús minőségét, amelynek későbbi zamatához a 8-36 hónapos érlelési idő járul hozzá. A minőségi védjeggyel és sorszámmal ellátott 2008-as „évjáratú” ajándéksonkán a J041955-ös szám függött. A vágás után hagyományosan érlelték és folyamatosan ellenőrizték a többgenerációs szakismerettel bíró sonkamesterek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan Japán legnagyobb töke: több mint 400 kilós

Megvan Japán legnagyobb töke: több mint 400 kilós

Kínának kémkedő rendőrt vehettek őrizetbe New Yorkban

Kínának kémkedő rendőrt vehettek őrizetbe New Yorkban

Füstös kedvcsináló képeken a szerdán debütáló új BMW M3 és M4

Füstös kedvcsináló képeken a szerdán debütáló új BMW M3 és M4